De leasefiets wordt steeds populairder in Nederland. Dit geldt voor zowel de zakelijke en privé variant. Mensen willen ontzorgt worden en precies weten waar ze aan toe zijn. De fietsen worden veel gebruikt voor het woon-werkverkeer. Peter Storm van Friesland Lease was- uiteraard -niet te beroerd om de voordelen eens op een rij te zetten.

Mensen kunnen met de besparing van hun brandstofkosten een leasefiets betalen. Bij een woon- werkafstand van 10 km enkele reis bespaart u al snel € 60,- brandstof per maand. En u rijdt al een elektrische fiets vanaf € 50,-. Daarnaast voelden de mensen zich een stuk fitter en hebben minder last van stress.

De afgelopen jaren is de doelgroep voor elektrische fietsen sterk veranderd. Voorheen waren dat nog veel 65 plussers. Nu zien we dat zelfs al scholieren gebruik maken van een E-bike. Daarnaast zien we een grote toename in de bezorgsector. De scooters worden vervangen door elektrische delivery bikes of elektrische bakfietsen. Daarmee ben je net zo snel, ze zijn minder duur, roepen minder irritatie op en bevorderen het imago van milieuvriendelijkheid. Grote namen als Domino Pizza, Sushi point, Thuisbezorgd en Bubble Post behoren tot onze klanten. Zo hebben wij ook tweehonderd Stints rondrijden. Dit is een elektrische bolderwagen waarin 10 kinderen vervoerd kunnen worden. De Stint komt nu ook met de Cargo variant. PostNL en diverse gemeentes maken hier al gebruik van.

Friesland Lease is met Leasefiets marktleider in dit segment. Dit is niet vanzelf gekomen. De eerste jaren was het lastig om voeten aan de grond te krijgen. De markt was er nog niet klaar voor. Maar de laatste twee jaar gaat het hard. We hebben nu 7000 fietsen in contract. Dat betekent dat er per dag ongeveer 100.000 km gefietst wordt met ons park. Dat komt neer op een CO2 besparing van 10.600 kg.

06 februari 2018 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden