De uitdaging van PostNL

 Postbezorgers bezorgen hun post sinds jaar en dag te voet of met de fiets. Bij het legen van de brievenbussen en het halen en brengen van grote aantallen post bij ondernemers zet PostNL bestelauto’s in. Door de invoering van milieuzones in steden wordt het steeds belangrijker om bewuster om te gaan met de uitstoot die voertuigen hebben.

De oplossing

In samenwerking met Leasefiets bezorgt PostNL voortaan grote aantallen zakelijke post in Amsterdam met elektrische bakfietsen. Ook het legen van brievenbussen in Amsterdam gebeurt met de elektrische bakfiets. Vanaf juni 2017 bezorgt PostNL in de avond ook pakketten met e-bakfietsen. In Amsterdam worden hiermee per dag 100 autoritten met diesel bestelauto’s vervangen door duurzamere bezorging met de e-bakfiets. Dit zorgt voor circa 60.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar. Op deze manier wordt er bijgedragen aan schonere binnensteden en een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

“100 autoritten worden vervangen door e-bakfietsen in Amsterdam”

Samenwerking met Leasefiets

Leasefiets verzorgt voor PostNL de fietsen en Stints (elektrische bakfietsen). Dat is inclusief onderhoud, verzekering en 24-uurs hulp.

Regel het direct:

Deel deze pagina

Full service leasen

Leasen is inclusief onderhoud, reparaties, ENRA fietsverzekering en 24-uur hulpdienst.

Van stadsfiets tot e-bike

Op welke fiets ga jij binnenkort rijden? Er is veel keus: van stadsfiets tot (high-speed) e-bike!

Vitaliteit

Fietsen is hèt gezonde alternatief voor woon-werkverkeer: voel je fit, gemotiveerd en energiek.

Landelijk dealernetwerk

Bij ons ben je altijd verzekerd van service door een landelijk netwerk van dealers.


Wat vinden onze klanten?

Ik woon tien kilometer buiten de stad en werk in het centrum. Dankzij Friesland Lease maak ik die reis nu op een High-Speed elektrische fiets. De reistijd woon-werkverkeer is nagenoeg hetzelfde als met de auto, en het is heerlijk om voor en na het werk even in de buitenlucht actief te zijn. Ook harde wind is nu geen reden meer om de fiets te laten staan.