Black Green Friday bij Leasefiets 

Wij gaan dit jaar niet voor Black Friday, maar Green Friday! Dat betekent dat wij op vrijdag 25 november geen benzine- en dieselvoertuigen aanbieden. Tijdens Green Friday zullen wij per ingezette auto 10 bomen en per fiets 5 bomen doneren aan de stichting Trees for All.

Benzine en diesel op zwart 

Tijdens Green Friday zetten wij al onze benzine- en dieselvoertuigen op Friesland Lease offline. Deze voertuigen zullen wij vrijdag niet aanbieden en inzetten. Vanuit onze ambitie dat Mobiliteit schoner, leuker en vitaler kan, zullen wij 25 november ons alleen richten op onze schone en vitale mobiliteitsoplossingen.

Friesland Green Friday!

Black Friday is dé dag waar de consument veel (impuls)aankopen doet. Veel van deze aankopen worden teruggestuurd waarna deze producten vaak vernietigd worden. Friesland lease wil deze zwarte dag voor de aarde veranderen naar een groene dag waar bewuste en duurzame keuzes centraal staan. Vanuit deze gedachte zullen wij vrijdag 25 november alleen elektrische auto’s, waterstofvoertuigen en fietsen aanbieden. Om de wereld blijvend te vergroenen zullen 25 november bij elke ingezette auto 10 bomen doneren en bij iedere fiets 5 bomen. De bomen zullen worden gedoneerd aan de stichting Trees for All en zullen worden gepland in het Green Friday bos.

Trees for All 

Green Friday is een initiatief van de stichting Trees for All. Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich al meer dan 20 jaar inzet voor een bosrijke wereld.logo Trees for All Met de donaties die Trees for All ontvangt worden wereldwijd nieuwe bossen geplant en bestaande bossen hersteld in Nederland en het buitenland. 

 

 

Wist u dat: 

  • In 2018 werd ongeveer 4% van de uitstoot van broeikasgassen in de wereld direct en indirect veroorzaakt door de kleding- en schoenenindustrie (bron: Milieu Centraal)
     
  • Zo’n 11% van de CO2 die je met je huishouden uitstoot komt door nieuwe spullen en kleding. Het kost energie om een mobieltje, meubelstuk, en speelgoed te maken en vervoeren. En (fossiele) energie is CO2-uitstoot. Per stuk valt het misschien best mee, maar we kopen alles bij elkaar veel spullen. (bron: Milieu Centraal)
     
  • Je kunt bijna 40 kg CO2 per jaar besparen door 6 kledingstukken minder te kopen. Als iedere Nederlander dat zou doen scheelt het net zoveel CO2-uitstoot in een jaar als 85,000 keer met de auto rond de wereld! (bron: Milieu Centraal)
     
  • De jongste generatie Z (geboren tussen 1996 en 2015), die bekend staat om haar zorg voor het milieu en klimaat, heeft een grotere zwak voor Black Friday dan andere leeftijdsgroepen. Zo is 56.6% van de Generatie Z geneigd duurzame principes aan de kant te zetten voor een goede aanbieding, tegenover 39% van de Millennials, 23.1% van generatie X en 14.7% van de Babyboomers (bron: onderzoek PanelWizards voor Trees for All-in 2022) 

 

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden