De BOVAG pleit voor herinvoering van de bedrijfsfietsenregeling en het fiscaal aantrekkelijk maken van fietsgebruik voor woon-werkverkeer.

Dat zou volgens de branchevereniging “een grote bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de vele problemen met files, parkeren, luchtkwaliteit en volksgezondheid”.

In 2015 werd de zogeheten ‘bedrijfsfietsenregeling’ afgeschaft. BOVAG pleit ervoor dat een nieuw kabinet de bedrijfsfietsenregeling “in ere herstelt en werkgerelateerd gebruik van een (elektrische) fiets als alternatief voor de auto fiscaal beloont, bijvoorbeeld in de sfeer van de bijtelling”.

Hoewel de verkoop van elektrische fietsen toeneemt, daalt de totale fietsverkoop al zo’n tien jaar op rij.

“De verkoop van nieuwe fietsen in Nederland is sinds 2007 met 30 procent afgenomen van 1,4 miljoen stuks tot minder dan een miljoen in 2015, terwijl de genoemde problemen almaar prominenter zijn geworden”, aldus de BOVAG.

Door: NU.nl

Terug naar overzicht

Regel het direct:

Deel deze pagina

Full service leasen

Leasen is inclusief onderhoud, reparaties, ENRA fietsverzekering en 24-uur hulpdienst.

Van stadsfiets tot e-bike

Op welke fiets ga jij binnenkort rijden? Er is veel keus: van stadsfiets tot (high-speed) e-bike!

Vitaliteit

Fietsen is hèt gezonde alternatief voor woon-werkverkeer: voel je fit, gemotiveerd en energiek.

Landelijk dealernetwerk

Bij ons ben je altijd verzekerd van service door een landelijk netwerk van dealers.


Wat vinden onze klanten?

Voor mijn werk leg ik veel bezoeken af bij klanten in de buurt. Ik heb dit jaren met de auto gedaan, maar ik ben nu helemaal om: met mijn nieuwe e-bike via Leasefiets ben ik binnen no-time bij mijn afspraak. Daarnaast is het een verademing wat betreft parkeren: er is namelijk altijd wel ruimte voor een fiets. Bedankt Leasefiets voor het prettige contact!