“VNA is erg enthousiast over de duidelijkheid die er op Prinsjesdag gaat komen. Het fietsgebruik in Nederland krijgt daarmee een flinke stimulans.” Dat stelt VNA samen met Fietsersbond, ANWB, Natuur en Milieu, BOVAG en RAI Vereniging tevreden vast nadat RTL Nieuws vanmiddag bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7 procent. Dit percentage doet volgens de zes partijen recht aan de vele voordelen en positieve effecten van fietsen op zowel de reiziger, het milieu, klimaat als de doorstroming.

Volgens RTL Nieuws heeft het Kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Het percentage maakt onderdeel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, dat is opgenomen in het Belastingplan 2019. De zes partijen pleiten al langer voor een meer fietsvriendelijk fiscaal beleid, vooral voor woon-werkverkeer.

Lees het volledige artikel op VNA-lease.nl.

Terug naar overzicht

Regel het direct:

Deel deze pagina

Full service leasen

Leasen is inclusief onderhoud, reparaties, ENRA fietsverzekering en 24-uur hulpdienst.

Van stadsfiets tot e-bike

Op welke fiets ga jij binnenkort rijden? Er is veel keus: van stadsfiets tot (high-speed) e-bike!

Vitaliteit

Fietsen is hèt gezonde alternatief voor woon-werkverkeer: voel je fit, gemotiveerd en energiek.

Landelijk dealernetwerk

Bij ons ben je altijd verzekerd van service door een landelijk netwerk van dealers.


Wat vinden onze klanten?

Het duurzame aspect van rijden op een elektrische fiets spreekt mij enorm aan. Ik schrok echter nogal van de hoge aanschafwaarde en onderhoudskosten die op de loer liggen. Dankzij Leasefiets hoef ik mij daar totaal geen zorgen om te maken: ik betaal een vast laag bedrag per maand, en ben daarmee altijd gegarandeerd van mijn mobiliteit. Gewoon top!