Als het gaat om woon-werk verkeer motiveren werkgevers hun werknemers om steeds meer de auto te laten staan. Een fiets of (High-Speed) e-bike als alternatief voor de auto of openbaar vervoer scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Er zijn geen wachttijden, geen files en het past bovendien prima bij een gezondere levensstijl. Met een (High-Speed) e-bike kun je grotere afstanden overbruggen dan met een conventionele fiets.

In samenwerking met BOVAG en ENRA Verzekeringen biedt Friesland Lease u de Leasefiets: een groen en gewaardeerd vervoermiddel dat niet alleen beter is voor de gezondheid van uw personeel, maar ook nog eens kostenneutraal kan worden ingezet.

Een Leasefiets

De Leasefiets wordt door middel van een operationele lease constructie aangeboden; uw werknemer kan dan zelf een fiets uitzoeken bij een lokaal BOVAG-fietsbedrijf. Dit kan iedere fiets of (high speed) e-bike zijn met een consumentenprijs vanaf € 500,-.

Deze operationele lease bestaat uit:

 • Afschrijving en rente
 • Onderhoud, reparatie en banden
 • Verzekering tegen diefstal en schade
 • Verzekering van opzittende(n)
 • Pechhulp

Hoe werkt het?

 1. Als werkgever faciliteert u Bovagleasefiets.nl en sluit per leasefiets een overeenkomst af. Hierin worden afspraken met betrekking tot het gebruik van de leasefiets goed vastgelegd.
 2. U houdt maandelijks (gedeeltelijke) kosten van de leasefiets in op het salaris van uw medewerker of compenseert deze met de reiskostenvergoeding.
 3. U betaalt maandelijks het leasebedrag aan Bovagleasefiets.nl en bent daarmee gegarandeerd van zorgeloos (elektrisch) fietsen.

Wettelijke regelingen

Alle werkgevers zijn verplicht om met de Werkkostenregeling (WKR) te werken. Binnen deze regeling mag u per 1 januari 2015 1,2% van de totale fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Kijk voor meer informatie in het Belastinghandboek op belastingdienst.nl.

Voordelen als werkgever

 • Minder parkeerruimte nodig
 • Geen zorgen over onderhoud en reparatie
 • Geen operationele en administratieve rompslomp
 • Leasefiets ontzorgt werknemers en maakt het mogelijk een duurdere fiets aan te schaffen zoals bijvoorbeeld een (high speed) e-bike
 • Fittere en gezondere werknemers
 • Uitstekend argument bij het werven en behouden van goede werknemers
 • Verlaging van de CO2 uitstoot

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Regel het direct:

Deel deze pagina

Full service leasen

Leasen is inclusief onderhoud, reparaties, ENRA fietsverzekering en 24-uur hulpdienst.

Van stadsfiets tot e-bike

Op welke fiets ga jij binnenkort rijden? Er is veel keus: van stadsfiets tot (high-speed) e-bike!

Vitaliteit

Fietsen is hèt gezonde alternatief voor woon-werkverkeer: voel je fit, gemotiveerd en energiek.

Landelijk dealernetwerk

Bij ons ben je altijd verzekerd van service door een landelijk netwerk van dealers.


Wat vinden onze klanten?

Ik woon tien kilometer buiten de stad en werk in het centrum. Dankzij Friesland Lease maak ik die reis nu op een High-Speed elektrische fiets. De reistijd woon-werkverkeer is nagenoeg hetzelfde als met de auto, en het is heerlijk om voor en na het werk even in de buitenlucht actief te zijn. Ook harde wind is nu geen reden meer om de fiets te laten staan.