Welkom! Op deze pagina kunt u informatie vinden omtrent het leasen of kopen van een (elektrische) fiets. Als u de fiets selecteert en op ‘offerte aanvragen’ drukt, dan komt u rechtstreekst in de offerte aanvraag omgeving. Hier kunt u uw persoonlijke gegevens invoeren en wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Proces aanvraag leasefiets en aanvraag fietsregeling UMCG

Staat de gewenste fiets er niet tussen dan kan er contact opgenomen worden met Friesland Lease voor een passende lease offerte. Wanneer de medewerker akkoord is met de lease offerte dan kan dit kenbaar gemaakt worden aan Friesland Lease. Friesland Lease zal na akkoord van de leaseofferte de volgende gegevens nodig hebben van de medewerker UMCG: naam, achternaam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, mailadres, bankrekeningnummer en geboortedatum. Friesland Lease stuurt deze gegevens door naar EDR Creditservices en wordt er een acceptatieprocedure uitgevoerd. Vervolgens krijgt u een mail van EDR met daarin een link. Via deze link kunt u een kopie van uw salarisstrook + een kopie van uw paspoort uploaden.

Zodra Friesland lease en u bericht krijgt dat de acceptatie positief is wordt er een leasecontract naar u opgestuurd. Wanneer u deze leaseovereenkomst ondertekend heeft en retour gestuurd heeft geldt er een juridische 14 dagen bedenktijd voordat de fiets besteld wordt bij de leverancier. U kunt van deze bedenktijd afzien door het formulier ‘afstand verklaring bedenktijd’ te ondertekenen bij de leverancier. Zodra dit formulier ondertekend is bestelt Friesland Lease de fiets. De leverancier houdt u op de hoogte van de levertijd.

Deelname fietsregeling UMCG

Als UMCG medewerker kunt u deelnemen aan de UMCG fietsregeling en zo profiteren van fiscaal voordeel. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u door naar het UMCG intranet.
Hieronder vindt u een link naar meer informatie over de UMCG fietsregeling en berekeningen over het voordeel dat u hiermee kunt krijgen.
De link is alleen te openen binnen de UMCG omgeving. https://cms.umcg.nl/personeel/personeelswijzer/themas/4810/28686/1395864 

Ontdek de mogelijkheden van Leasefiets

Van bezorgfiets tot hi-speedbike. Leasefiets helpt u altijd op weg.

Bekijk onze brochure

Ons fietsaanbod