“Maar mijn fiets stond toch hier?”

Als uw fiets al eens is gestolen, herkent u dit gevoel vast en zeker. De onzekerheid, de boosheid en verontwaardiging. Want toen u deze dag uit de deur stapte om uw fiets te pakken verwachtte u uw tweewieler gewoon daar te vinden waar u hem eerder had gestald. Maar helaas, toch was er iemand u te sluw af en is er sprake van diefstal.

Fiets gestolen, wat nu?

U kunt online aangifte doen van diefstal bij de politie. Mocht u het liever persoonlijk willen, kunt u ook altijd naar een politiebureau toe om daar aangifte te doen. Wat heeft u nodig:

  • Houd uw DigiD bij de hand
  • Geef het merk en framenummer van uw fiets door
  • Friesland Lease/ Leasefiets moet u melden als eigenaar van de fiets (kvk nummer 01039137)
  • U kunt uzelf melden als bestuurder van de fiets
  • Meld de diefstal ook bij Leasefiets

Óók als er een poging tot diefstal is gedaan moet u aangifte doen.

Full operational lease met diefstalverzekering

Standaard wordt een Leasefiets afgeleverd mét diefstalverzekering. Hartstikke vervelend als uw fiets is gestolen, met de diefstalverzekering van ENRA zorgen wij voor een oplossing. Uw huidige contract van uw fiets wordt beëindigd en u kunt vrijblijvend een nieuwe fiets uitzoeken. Een nieuwe fiets met een nieuw contract. Let op: dus ook een nieuwe looptijd tegen een soortgelijke prijs. Deze keuze is aan u!

ART keurmerk

ART keurmerkVoorkomen is altijd beter dan genezen. Helaas worden er vandaag de dag nog altijd veel fietsen, e-bikes en zelfs bakfietsen gestolen. Onze Leasefietsen zijn daarom voorzien van een slot met het ART keurmerk. Deze zijn uitgebreid getest en gecontroleerd op diefstal preventie en worden daarom gezien als e meest veilige sloten van Europa. Daarnaast is het niet verkeerd om uw fiets te voorzien van twee sloten.

Andere tips tegen diefstal

Wanneer de mogelijkheid er is, zet dan de fiets zo veel mogelijk binnen in een schuur, garage, berging of fietsenstalling. Wellicht is er een fietsenstaling in de buurt waar uw (bak)fiets toch net wat veiliger staat dan buiten op straat. Ook in een fietsenstalling en thuis geldt: gebruik de fietssloten.

Lees meer tips tegen diefstal van een elektrische fiets.

 

 

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden