Altijd een passend abonnement

Meer gezonde kilometers

Investering in bereikbaarheid

Duurzaam van A naar B

Gewoon perfect geregeld

Deelfietssystemen

Na bus, tram of trein brengt de fiets waar u moet zijn

De deelfiets is een fiets voor het laatste stukje tussen OV-halte en eindbestemming. Voor reizigers een fijne service om die last mile te overbruggen. En gebruiksvriendelijk: want reserveren en betalen gaat gewoon per app. Leasefiets zorgt voor complete deelfietsconcepten: van fiets tot carrousel, van betaalsysteem tot en met het onderhoud.

De voordelen van deelfietssystemen:

  • Ideaal als natransport voor OV
  • Deelfietsen veilig stationeren en uitgeven via een fietscarrousel van Lo Minck
  • Fietsen boeken, ontsluiten en betalen via web en app
  • Fietsen uitgerust met Mobilock-slot
  • Leasefiets verzorgt onderhoud en logistiek

De service die iedere OV-gebruiker waardeert

De deelfiets is voor OV-gebruikers een absolute meerwaarde. Zeker wanneer z’n reisbestemming wat verder verwijderd is van bus-, tram- of treinhalte. Dan is het fijn om die ‘last mile’ te overbruggen met een goede fiets. Helemaal wanneer die deelfiets per app eenvoudig te boeken en te betalen is.

Deelfietssysteem realiseren

Bij het realiseren van een deelfietssysteem komt het één en ander kijken. Denk aan de fietsuitgifte en de betalingen? En wie zorgt voor de financiering en de verzekeringen? Goed om te weten dat Leasefiets (samen met partners) dit van a tot z regelt. Van fiets tot fietscarrousel, van betaalsysteem tot en met het fietsonderhoud.

Deelfietssysteem: zo werkt het

Onze deelfietsen hangen in een slimme carrousel. Deze zet een fiets automatisch klaar na een boeking per app. Ook betalen gebeurt per app. Elke fiets wordt uitgerust met een digitaal fietsslot welk door middel van een applicatie gebruikt kan worden. Daarnaast wordt er inzage in gebruik verleend aan de beheerder dankzij een bijhorend management systeem Zo houden we onze deelfietssystemen veilig, gebruikersvriendelijk én betrouwbaar.

Enkele voorbeelden

Bekijk onze case met Arriva. In het kader van optimale mobiliteit biedt vervoerdersmaatschappij Arriva op meerdere plaatsen deelfietsen aan, waarmee de zogenaamde ‘last mile’ afgelegd kan worden.

Lees hier hoe wij een deelfietsconcept realiseerden voor Syntus

Contact

Meer weten over de deelfietssystemen van Leasefiets? Vraag onze medewerkers en ontdek de mogelijkheden!

Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden