Waarom leasefietsen inzetten?

Een fiets kopen kan voor de consument al snel een grote investering zijn. Vooral als het gaat om specifieke fietsen die wellicht meer onderhoud nodig hebben. Door leasen hoeft de investering niet in één keer te worden gedaan maar betaalt de consument maandelijks een vast bedrag en kunt u als leasefietsdealer hierin voorzien. 

Voor welke fietsen interessant?

In grote steden wordt een elektrische bakfiets gezien als een tweede auto. Maar dan met de voordelen van geen files, geen parkeerproblemen en geen hoge brandstofkosten. Alleen de aanschafwaarde is wel hoog (net als een tweede auto), vooral als u alle accessoires er ook nog bij optelt. Dan is leasen een mooie oplossing! Voor een vast bedrag per maand kan de klant de fiets bij u leasen.  

Maar denk ook aan exclusieve fietsen of hi-speedbikes. Voor klanten kan het bijvoorbeeld ook interessant zijn om die ene racefiets of mountainbike te leasen in plaats van zelf aanschaffen.  

bakfiets leasen

Kopen vs. leasen

Kopen of leasen, we kunnen begrijpen dat die keuze nog wel eens lastig kan zijn. Daarom even een kort overzicht met de grootste verschillen op een rij. 

Kopen Leasen 
Consument betaalt eenmalig een hoog bedrag Consument betaalt maandelijks een vast bedrag 
U ontvangt meteen het bedrag wat zorgt voor directe omzet U heeft hierdoor zekerheid dat de consument terugkomt voor reparatie en onderhoud.  
Voor onderhoud komt de consument langs op eigen initiatief en gebeurt dit vaak te laat Jaarlijks komt de consument langs voor een onderhoudscheck 
Schade is voor eigen rekening Schade valt altijd binnen het leasecontract.  
Gestolen fiets is balen Gestolen fiets is nog steeds balen, maar is in het contract meegenomen zodat de consument gemakkelijk en snel een nieuwe fiets kan leasen. 

Zakelijke klant

Heeft u een zakelijke klant in de winkel die graag meer wil weten over een fietsregeling en fietsen voor hun medewerkers bij jullie wil afnemen? Wij helpen u hier graag bij en kunnen gezamenlijk kijken naar een goede oplossing voor deze zakelijke klant. Hierbij kunnen wij voorzien in alle informatie over fiscaliteit, regelingen en mobiliteitsvergoeding.  

  1. Een werkgever kan de leasefiets als secundaire arbeidsvoorwaarde aanbieden. Maar wat kost dit voor de werkgever?
    De werkgever kan ervoor kiezen om de leasefiets ter beschikking te stellen waarbij de werkgever de leasetermijnen betaalt aan het leasebedrijf. In deze situatie betaalt de werknemer alleen de fiscale bijtelling van 7%. Overige kosten zijn voor de werkgever.
  2. Het ‘cafetariasysteem’. De werknemer betaalt zelf de leasetermijnen aan de leasemaatschappij uit het brutoloon. De werknemer kiest zelf zijn favoriete leasefiets. Deze brutobijdrage blijft voor de werknemer onbelast. De fiscale bijtelling van 7% komt ook voor rekening van de werknemer.  

Dit zijn twee voorbeelden, maar er zijn ook nog combinaties hiervan mogelijk. Wij denken graag met u en de klant mee.  

Leasefiets dealer

Wilt u ook een leasefiets inzetten? Als leasefietsdealer heeft u toegang tot onze dealerlogin, hierin kunt u een offerte maken voor de klant die bij u in de winkel staat. Nog geen toegang? Meld u aan.

 

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden