Leasefiets is onderdeel van Friesland LeaseFriesland Lease

Friesland Lease is innovatief, duurzaam en ondernemend. Zo zijn wij met Leasefiets het eerste leasebedrijf in Nederland dat Leasefietsen aanbiedt. Verder hebben we veel ervaring met rijden op groen gas, waterstof en elektrisch rijden. Friesland Lease is erg ondernemend en probeert altijd het beste maatwerk aan te bieden voor ondernemers. Wij willen onmogelijkheden mogelijk maken, zowel voor onze klanten als voor onszelf.

De droom van Friesland Lease

Wij geloven dat mobiliteit schoner, leuker en vitaler kan. Dit houdt ons in beweging. Wij kijken continue vooruit en denken verder. En daarom vind u bij Friesland Lease vandaag al de mobiliteitsoplossing van morgen. Wij willen laten zien dat ‘groen’ leasen goed samengaat met effectieve kostenbesparing. Zo worden er bij reparaties hoogwaardige groene hergebruikte onderdelen gebruikt. Friesland Lease stuurt op een lage CO2-uitstoot, beleidsstimulering en alternatieve invulling aan mobiliteit.

MVO

Friesland Lease denkt graag aan de omgeving, en dat in de breedste zin van het woord. De manier waarop wij dit voor elkaar krijgen is door Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Ons doel is om een duurzame en economisch gezonde onderneming te zijn met een goed toekomstperspectief. Dat doen wij via drie thema’s: People, Planet en Profit.

People:
Een positief effect wat ons handelen op onszelf en de mensen om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan de vitaliteitsscan die alle collega’s krijgen en de talentontwikkeling waar collega’s mee aan de slag kunnen. Friesland Lease is een erkend leerbedrijf en geven trainees de kans om kennis te maken en ervaring op te doen in het mobiliteitsvak.

Planet:
Een positief effect wat ons handelen heeft op onze aarde. Enkele voorbeelden zijn: Dikke Zunigerd Award voor de zuinigste berijder en het Rijgroen plan waar bewust Groen leasen centraal staat. Uiteraard ook de cargo oplossingen als invulling voor emissievrije binnensteden en de leasefiets.

Profit:
Een positief effect wat ons handelen heeft op onze winst. Wij hebben de afgelopen jaren naast groeicijfers ook veel prijzen gewonnen wat een positief effect heeft op ons bedrijf.

Circulairiteit

Fietsen die aan het eind van het contract terugkomen en niet worden overgenomen door de berijder of opnieuw worden ingezet, worden gerefurbished. De fietsen worden gerepareerd en opgeknapt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Fietsaccu’s die niet meer goed zijn, worden gereviseerd door een jong professioneel bedrijf.

Wij werken samen met partijen die ook in deze waarden geloven, zoals Roetz-Bikes. Elk jaar worden ongeveer een miljoen fietsen voor afval achtergelaten. Maar vaak zijn onderdelen nog prima bruikbaar, zoals het frame. Onderdelen worden gereinigd, bewerkt en krijgen een tweede leven.

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden