Leasefiets stimuleren als werkgever

Als werkgever zijn er tal van redenen om het fietsen bij werknemers te stimuleren. Door meer te fietsen, trappen werknemers zichzelf gezonder én dragen bij aan een schoner milieu. Bovendien faciliteert u het woon-werkverkeer en is het dankzij de ‘fiets van de zaak’ regeling extra gunstig om een Leasefiets te nemen. Hoe kan u als werkgever de Leasefiets stimuleren? Team Leasefiets geeft u een aantal tips! 

Bereken het voordeel

Dankzij de ‘fiets van de zaak’ regeling die begin 2020 van kracht is gegaan, is de Leasefiets een stuk fiscaalvriendelijker geworden. Als werkgever is het belangrijk om uw werknemers inzicht te geven in deze fiscale voordelen. Reken samen met uw werknemers uit hoeveel een Leasefiets op kosten bespaart tegenover het aanschaffen van een fiets. Bespreek hierin ook wat u als werkgever wil bijdragen en wat de resterende kosten zijn voor de werknemer. Zo wordt het uitkiezen van nieuwe mobiliteit voor het woon-werkverkeer een stuk duidelijker én overzichtelijker. Meer informatie over ‘fiets van de zaak’ voor de werkgever? Lees hier.

Stapsgewijs op de Leasefiets

Inmiddels bent u als werkgever enthousiast geworden over een Leasefiets voor de werknemers. Draaf niet door in uw eigen enthousiasme! Als werkgever heeft u zelf de keuze om kilometervergoeding af te stemmen op het gebruik van de Leasefiets. Tip, bouw de kilometervergoeding niet direct af, doe dit stapsgewijs en verruil deze voor extra dagen met de Leasefiets. Het belangrijkste is om de werknemer in de eerste instantie aan te moedigen om met de Leasefiets het woon-werkverkeer in te delen. Door hier geen verplichting van te maken stimuleert u het fietsgebruik op een positieve, bevorderende manier. Fietsen is leuk en gezond! Dat is key. 

Fietsen doet u samen

Enthousiasme bij de één, creëert enthousiasme bij de ander. Doe als organisatie moeite om fietsen aan te moedigen en werknemers kennis te laten maken met Leasefiets. Zo kunt u een proefmiddag organiseren om verschillende Leasefietsen uit te proberen of zorgt u ervoor dat de voorzieningen op het bedrijf in orde zijn. Denk hierbij aan een overdekte fietsenstalling, het aanmoedigen van fietsgroepjes en uitdagingen in de vorm van teamchallenges. Zo inspireert u elkaar op de werkvloer om de trappers te laten ronddraaien.

Wij helpen u graag op weg

Wil u als werkgever ook uw werknemers een Leasefiets aanbieden voor het woon-werkverkeer? Het aanbod van Leasefiets bekijkt u hier. Meer informatie over de regelingen rondom Leasefiets als werkgever? Lees meer online. Of heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen over de Leasefiets? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

29 oktober 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden