Leasefiets biedt al enige tijd de ex-leasefietsen op een speciale Leasefietsveiling bij BCA aan. Beide partijen zien dat in de markt steeds meer vraag is naar andere mobiliteitsoplossingen. Voor Leasefiets (onderdeel van Friesland Lease) is dit inmiddels gesneden koek, voor BCA een kans om de dienstverlening uit te breiden. Op deze manier kunnen dealers en specialisten, verspreid over heel Nederland, jong gebruikte fietsen kopen.

BCA doet meer dan auto’s veilen

BCA werkte al met Friesland Lease samen voor de autoveilingen, de stap naar de tweewieler was dan ook snel gemaakt. Handel in elektrische fietsen is ook juist voor de BCA kopers erg interessant. Veel consumenten stappen over op een elektrische fiets, omdat het een gezond en duurzaam vervoersmiddel is. BCA denkt graag met haar klant mee en zit  graag boven op de ontwikkelingen. Ook ziet zij zien steeds meer vraag voorbij komen naar jong gebruikte fietsen.

“Wij zien dat er veel vraag in de markt is naar jong gebruikte e-bikes en willen bovendien graag werken aan een verdere doorontwikkeling van ons mobiliteitsaanbod. In dit aanbod vervullen de fietsveilingen een steeds belangrijkere rol.” – Victor Veer, BCA

Veiling voor Leasefiets dealers en klanten van BCA

De veiling is toegankelijk voor geregistreerde BCA-klanten en dealers die een zakelijke connectie hebben met Leasefiets en hebben aangegeven ook mee te willen doen aan de veilingen.
“Die laatste groep willen we graag vergroten”, geeft Gilbert Hageman, manager Leasefiets van Friesland Lease aan. “We willen graag onze relaties de gelegenheid geven om fietsen te kopen in deze tijd van schaarste.”

Daarnaast stelt ook BCA zich open voor alle overige zakelijke partijen die graag op deze fietsen willen meebieden; zowel bestaande alsook nieuwe klanten.

Ex-leasefietsen

Wanneer een leasecontract ten einde loopt zijn vier mogelijke opties:

Infograpic ex-leasefiets

Fietsen die naar de veiling gaan zijn om commerciële of operationele reden minder geschikt om wederom in de lease te gaan. Echter zijn de  fietsen altijd van goede kwaliteit en dus, in verband met schaarste en vraag in de markt, worden deze op de veiling aangeboden.

“Wij willen alle partijen in heel Nederland de gelegenheid bieden om een fiets te kopen. Het zijn nog hele goede fietsen en volledig nagekeken. Op het moment van schaarste moet je er juist voor elkaar zijn” – Gilbert Hageman, Leasefiets.

Hoe verloopt het proces

Wanneer de klant aangeeft de fiets in te leveren wordt deze opgehaald door Zilt Bikes. Zilt bikes in Zutphen is vervolgens de locatie waar alle ex-lease fietsen zowel technisch als optisch worden gecontroleerd. Waar nodig worden reparaties uitgevoerd zoals het vervangen van een standaard of lekke band. Tot slot worden de fietsen schoon gemaakt en op de foto gezet voor de veiling.
De foto’s maken deel uit van het digitale fietsrapport met alle informatie over de betreffende fiets.

Vervolgens worden de fietsen met de nodige informatie op het portaal van BCA gezet en worden de klanten voorafgaand aan de veiling op de hoogte gesteld. BCA kent een professioneel Buyer Team dat nieuwe en bestaande bieders graag op weg helpt.

De veiling

De eerst volgende veiling staat voor december in de planning.
Leasefiets relaties kunnen zich gemakkelijk aanmelden door een mail te sturen naar
info@leasefiets.nl. Overige geïnteresseerden kunnen zich direct inschrijven bij BCA via de website of mailen naar buyerteam.nl@bca.com.

30 oktober 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden