1,5 meter afstand: pak de Leasefiets!

Veilig van A naar B in tijd van Corona gedurende de anderhalvemetersamenleving? Pak de Leasefiets! Met het uitvallen van capaciteit in het Openbaar Vervoer is een grote groep mensen in Nederland aangewezen op het reizen per fiets. Namelijk; 6,5 miljoen mensen in Nederland hebben geen autorijbewijs én 2,1 miljoen Nederlandse huishoudens zijn niet in het bezit van een auto. Dit betekent een toename in fietsverkeer. Hoe gaat u om met de anderhalvemetersamenleving op de fiets? Team Leasefiets helpt u veilig op weg. 

Beperken van reisbewegingen

Om het aantal Corona besmettingen terug te dringen roept De Overheid op om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Waar het kan werkt Nederland vanuit huis en niet noodzakelijke reizen worden uitgesteld. Fietsen en wandelen is een goed alternatief om het Openbaar Vervoer zo weinig mogelijk te belasten. Hiermee geven wij ruimte aan de personen die voor noodzakelijke reizen het OV moeten gebruiken.

Tips

Door het wegvallen van reisopties is het gezellig druk op de fietspaden. Voor boodschappen naar de supermarkt, het ophalen van de kinderen van school en om vitaal te blijven. Fietsen is namelijk gezond, juist in deze tijd! Maar hoe bewaart u afstand tot andere fietsers? Wij geven u een paar tips!

  • Fiets bij voorkeur alleen en met maximaal 2 personen samen. Zo kunt u voldoende afstand tot elkaar houden en geeft u medeweggebruikers ook voldoende ruimte op het fietspad.
  • Stoppen of pauzeren? Stop niet midden op het fietspad, maar gebruik hiervoor de berm of een geschikte, ruime plek. Op voldoende afstand van het passerende, overige verkeer.
  • Hou ten alle tijde afstand van de andere fietsers en wandelaars. Ga bij een verkeerlicht achter elkaar staan, op 1,5 meter afstand. Hou hierbij ook rekening met wandelaars die u willen passeren langs het kruispunt.
  • Ga niet gehaast op pad. Neem voldoende tijd om op bestemming te komen. Het kan zijn dat u door smalle fietspaden niet medeweggebruikers kan inhalen en uw fietsrit meer tijd in beslag neemt dan regulier.
  • Bent u bekend in de omgeving? Bepaal de fietsroute aan de hand van rustige en lokale wegen als provinciale wegen en brede fietspaden, waarbij de rijrichtingen gescheiden zijn. Zo bewaart u altijd voldoende afstand tot het overige verkeer.

Fietsen: wel of niet?

Twijfelt u of het veilig is om op pad te gaan met een Leasefiets? Ga alleen op pad wanneer u geen enkele Corona-gerelateerde klachten heeft. Blijf thuis bij klachten als hoofdpijn en verkoudheid. Anderzijds is fietsen een prima manier om fit te blijven. Juist in deze tijd is het belangrijk om vitaal te zijn, zodat u voldoende weerstand heeft tegen het virus. Ga Corona-proof en goed voorbereid op pad, neem een mondkapje en desinfecterende handgel mee. Zo kunt u bij drukke fietspaden toch veilig van A naar B en kunt u na het bezoeken van bijvoorbeeld de supermarkt de fiets en uw handen desinfecteren.

Wij helpen u graag op weg!

Fietsen met de anderhalvemetersamenleving is geen probleem, mits u de tips en voorzorgmaatregelen in acht neemt. Bovendien houdt fietsen u fit en vitaal. Dus pak de Leasefiets, juist in deze tijd! Ook de trappers laten ronddraaien op een Leasefiets? Zo kunt u niet alleen veilig van A naar B, maar is ook alles gewoon, goed geregeld. Kies uw droomfiets uit het aanbod of lees meer over Leasefiets. Vragen? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag op weg.

20 oktober 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden