Na de auto op waterstof volgt ook de e-bike, of is het de w-bike?

De Franse waterstof fiets fabrikant Pragma Industries introduceerde op social media hun derde fiets. Na de Alpha 2.0 en de bakfiets HydroCargo maakt de Alpha Neo binnenkort zijn opwachting.

(water)stof tot nadenken

Er lopen al diverse projecten in Nederland met waterstofbussen en -auto’s. Wanneer de fietsen op waterstof terrein zullen winnen is nog de vraag, maar de Franse fietsfabrikant Pragma blijft goed door ontwikkelen en komt met een nieuw model op de markt: De Alpha Neo.

De specs

Voor de kenners zetten we de specificaties op een rij. De nieuwe Alpha Neo maakt gebruik van de 3 liter 300 bar waterstofcilinder. Deze zit ook op de HydroCargo bakfiets. In deze cilinder kan ruim 75 gram waterstof worden opgeslagen. Omdat de fiets gebruik maakt van zogenaamde supercapacitors, waarin energie opgeslagen kan worden, hoeft geen gebruik gemaakt te worden van een lithiumaccu om een eventuele piek in stroomvraag op te vangen. De nieuwe waterstoffiets is uitgerust met een 480W brandstofcel die door Pragma zelf is ontwikkeld.

Naar verwachting zal de Alpha Neo deze zomer nog op de markt komen.

pragma-alpha-neo-waterstoffiets-2 pragma-alpha-neo-waterstoffiets-tank

Wilt u meer weten over waterstof, wij praten u graag bij.

29 juli 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden