Op pad gaan met uw fiets moet een aangename ervaring zijn. Hiervoor is het van belang dat uw fiets de juiste framemaat heeft.

Waarom de juiste framemaat belangrijk is

Comfortabel op de fiets zitten betekent een veilige en efficiënte rit. Wanneer een frame te groot of te klein is, kan dit voor blessures zorgen. En dat is wel het laatste wat we willen. Het belangrijkste is om een fiets te kiezen die goed bij uw lichaamsbouw past en deze correct af te stellen. Dit zorgt voor een comfortabele rit. Door de juiste fiets te kiezen en deze correct af te stellen, wordt een plezierige fietservaring bevordert.

Verschillen bij merken

Ieder merk hanteert een andere maattabel als het om framematen gaat. Zo zijn er merken die met een M en een S werken, maar ook merken die werken met een cijfer systeem. Wel is het zo dat een maat 48 niet bij alle merken hetzelfde is. Dit komt omdat elke fabrikant haar frames anders opbouwt. Elk fietsmerk richt zich namelijk op een ander doel. Ee zijn merken die richten zich op optimale comfort, er zijn fietsmerken die zich richten op het makkelijk vervoeren van goederen, terwijl andere merken zich weer richten op het behalen van een hoge snelheid.

Iedereen is uniek

Iedereen heeft een ander lichaam, met andere verhoudingen. Dit maakt het onmogelijk om de juist framemaat eenvoudig te bepalen. Ook heeft het gewicht en hoe flexibel iemand is te maken met wat de juiste fiets is voor die persoon.

Welk framemaat past bij mij

Er zijn een hele hoop manieren en vuistregels om te bepalen welke maat het beste bij u past, maar om zeker te weten of een fiets de juiste maat heeft raden wij aan bij de dealer langs te gaan voor een proefrit. Zo wordt het nauwkeurigst bepaald of een fiets niet alleen de juiste maat heeft, maar ook of de fiets perfect bij u past.

Door ons landelijke dekking is er altijd een fietsdealer bij u in de buurt. Wilt u een proefrit maken? Neem dan contact op met een van onze dealers en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

 

15 maart 2024 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden