Nee, een cementmixer hang je niet zo makkelijk aan je bagagedrager. Wat woon-werkverkeer betreft zijn de meeste heren en dames van Vastbouw Groep dus vooralsnog aangewezen op de auto. Met de aantrekkelijke fietsregeling, kiezen veel collega’s voor de leasefiets en hierdoor werken we samen aan het verlagen van onze CO2-voetafdruk, aldus manager P&O Ada Bergmeijer. Vijf redenen waarom het Rijssense bouwbedrijf voor Leasefiets heeft gekozen.

Familie
“We zijn een echt Twents familiebedrijf en dat is bepalend voor onze cultuur. De meeste collega’s werken al vele jaren bij ons. Zij waarderen de no-nonsense mentaliteit en dat we naar elkaar omkijken. Ze voelen zich gewaardeerd. Een leasefietsregeling geeft onze directie de gelegenheid het beleid m.b.t duurzaamheid en gezondheid collega’s weer onder de aandacht te brengen én met een goede financiële regeling.”

Boven het maaiveld
“Zelfs met onze lange dienstverbanden zijn we altijd op zoek naar vers bloed. In de bouw is het heel lastig om onderscheidend te zijn op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven vissen in dezelfde vijver, en de meeste arbeidsvoorwaarden zitten vastgetimmerd in de CAO. Dan moet je dus op zoek gaan naar andere manieren om met je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Een leasefietsregeling is één van de vele goede arbeidsvoorwaarden binnen onze organisatie.”

Gunstige regeling
“Vastbouw betaalt 75%, de werknemer de rest. Vanwege de gunstige fiscale regeling is dat voor iedereen voordelig, en dat hebben we gemerkt! Binnen een half jaar tijd hebben zo’n 50 collega’s ingetekend op een fietsplan. De fietsen worden ingezet voor woon-werkverkeer maar ook voor privégebruik. Sportieve collega’s gebruiken de fietsregeling  voor hun mountainbike of wielrenfiets.”

Snel gefikst
“We hadden van begin af aan al een goed gevoel bij Leasefiets. Het is vooral de snelheid waarmee mobiliteitsadviseur Mats de boel oppakt, dat verdient een compliment. Offertes zijn vaak dezelfde dag al binnen. Dat is ook zeer welkom, want collega’s willen er vaak snel mee kunnen rijden. Ik kan met een gerust hart tegen ze zeggen dat ze binnen no-time hun fiets kunnen ophalen – en met het uitgebreide dealernetwerk kunnen ze dat vaak om de hoek doen!”

Vast format
“Leasefiets neemt ons eigenlijk al het werk uit handen. Heel fijn om niet zelf steeds het wiel uit te hoeven vinden, maar gebruik te kunnen maken van een vast format voor de gebruikersovereenkomst. Ook de salarisadministratie krijgt automatisch een seintje dat de fietsaanvraag is gedaan, zodat ze weten dat hij eraan komt.”

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden