Leasefiets krijgt wind in de rug

Het Kabinet gaat de bijtellingsregels voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigen naar 7 procent.

“VNA is erg enthousiast over de duidelijkheid die er op Prinsjesdag gaat komen. Het fietsgebruik in Nederland krijgt daarmee een flinke stimulans.” Dat stelt VNA samen met Fietsersbond, ANWB, Natuur en Milieu, BOVAG en RAI Vereniging tevreden vast nadat RTL Nieuws vanmiddag bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar 7 procent. Dit percentage doet volgens de zes partijen recht aan de vele voordelen en positieve effecten van fietsen op zowel de reiziger, het milieu, klimaat als de doorstroming.

Volgens RTL Nieuws heeft het Kabinet de forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets, bijvoorbeeld bij lease, vastgesteld op 7 procent. Het percentage maakt onderdeel uit van een vereenvoudiging van de fiscale fietsregeling, dat is opgenomen in het Belastingplan 2019. De zes partijen pleiten al langer voor een meer fietsvriendelijk fiscaal beleid, vooral voor woon-werkverkeer.

Lees het volledige artikel op VNA-lease.nl.

11 september 2018 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden