Nog nooit werden er voor zoveel geld nieuwe fietsen verkocht als in 2018. We gaven 1,2 miljard euro uit in de fietswinkel. We willen luxer, mooier en vooral elektrisch fietsen. De e-bike is nu zelfs populairder dan de stadsfiets. ,,Als jij een keer op een e-bike rijdt, wil je er ook een.”

Enorme stijging

Er worden sinds vorig jaar voor het eerst meer e-bikes dan stadsfietsen verkocht. De fietshandel beleeft gouden tijden. Schijfremmen, hydraulische remmen, vering, veel versnellingen, ledverlichting in het frame, accu’s geïntegreerd in het frame, aluminium frames, fietsen die koppelen met je smartphone, het kan niet op in de fietsenwinkel.

Leasefiets komt eraan

Uit onderzoek van TNO blijkt dat mensen in bezit van een nieuwe fiets gemiddeld zo’n 10 procent meer zakelijke en 27 procent meer privé kilometers op de fiets afleggen. De fietshandel krijgt in 2020 opnieuw een enorme groeispurt. Dan wordt de fietsleaseregeling van kracht. Wie een fiets leaset via de werkgever voor woon-werkverkeer krijgt dan een bijtelling van 7 procent voor het privégebruik. Dat komt neer op ongeveer een tientje per maand voor een nagelnieuwe fiets van een paar duizend euro. RAI Vereniging en BOVAG denken dat de zakelijke verkoop daardoor stijgt tot zo’n 150 duizend extra fietsen per jaar.

Lees het gehele artikel op de website van het AD.

Contact

Bent u na het lezen ook enthousiast geworden over een e-bike? Bij Leasefiets zijn er diverse mogelijkheden om de Leasen. Bekijk onze mobiliteitsoplossingen of neem contact met ons op.

07 maart 2019 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden