Vanaf 1 januari: fiets van de zaak

Over een paar maanden wordt het makkelijker om een leasefiets van de zaak te rijden. Nadat de regels voor de fiets van de zaak de afgelopen jaren strenger waren geworden, voert het kabinet nu een versoepeling door om mensen op de fiets te krijgen. Per 1 januari betalen fietsers die een fiets ter beschikking krijgen via hun werk jaarlijks 7 procent bijtelling.

Fietsen leasen: hoe werkt het?

Daarmee lijkt het gebruik van de leasefiets heel erg op het (privé)gebruik van de leaseauto. In de praktijk betekent dat dat je als werknemer 7 procent van de adviesprijs van de leasefiets optelt bij je bruto inkomen. Daarover betaal je belasting. De baas betaalt de rest van de leasekosten.

Via de regeling kan je allerlei soorten fietsen aanschaffen. Een stadsfiets of mountainbike, maar ook een bakfiets of e-bike. Wat je betaalt aan bijtelling hangt af van je jaarsalaris en de prijs van de fiets. Koop je een simpele fiets waarbij je zelf moet trappen, kan de bijtelling lager uitvallen. Veel rekenvoorbeelden gaan uit van een fiets rond de 3000 of 4000 euro. Dan kan je uitgaan van een maandelijks bedrag tussen de 7 en 10 euro. Bij Leasefiets – Friesland Lease is het mogelijk om vrijwel elke fiets te leasen.

De voordelen

Onderzoek wijst het uit: wanneer je regelmatig fietst, zit je beter in je vel, presteer je beter en word je minder snel ziek. En hoe meer fietskilometers, des te minder autokilometers je maakt. Alle reden om fietsen via het werk zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Leasefiets helpt je op weg! Benieuwd naar uw voordelen als werkgever of als werknemer?

Neem contact met ons op!

Het gehele artikel leest u via RTLZ.

29 augustus 2019 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden