Met een e-bike wilt u natuurlijk zoveel mogelijk kilometers afleggen, met optimale trapondersteuning en liefst zo hoog mogelijke snelheid. Dit hangt natuurlijk samen met de actieradius van de accu. De gemeten actieradius is anders dan de praktijk. Wat kunt u doen om het meeste plezier uit de accu te halen? Leasefiets geeft een aantal tips om de actieradius te verbeteren!

Wat is een actieradius?

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer u (bij benadering) kan fietsen met trapondersteuning. Deze actieradius wordt uitgedrukt in kilometers. Let op! Plant u een mooie fietstocht? Hou er rekening mee dat een fietstocht altijd bestaat uit een heen- en terugweg. Dus tel ook deze kilometers mee!

Schakelen!

De manier van schakelen heeft veel invloed op de actieradius van de e-bike. Rij weg vanuit een lage versnelling, om de accu van de fiets niet te belasten. Op snelheid? Schakel stap voor stap omhoog, net zoals u met een (stads)fiets ook zou doen.

Onderhoud van de accu

Een accu die goed wordt onderhouden heeft een sterkere actieradius. Door de accu goed te onderhouden, kunt u er veel langer plezier van hebben. Tijdens het periodieke onderhoud van een Leasefiets wordt u accu ook gecontroleerd op de actieradius. Maar wat kunt u zelf doen om de accu goed te onderhouden? Bewaar de accu op kamertemperatuur, het sterk afkoelen of opwarmen van de accu heeft een nadelig effect op de duurzaamheid van de accu.

Juist opladen

Alle accu’s (batterijen) krijgen te maken met veroudering. Volg daarom altijd goed het laadadvies van de merkdealer op. Laad de accu niet onnodig vaak, zeker niet als de accu nog (relatief) vol is. Zodra de accu is opgeladen kunt u hem van het stroomnet verwijderen. Laad daarnaast altijd de accu op met de daarvoor bestemde oplader, gebruik geen ongecertificeerde kabels. Tot slot raden wij u aan om de accu nooit op te laden zonder zicht op de accu of laad de accu op in de buurt van een rookmelder.

Actieradius en trapondersteuning

Gebruik de accu als een trapondersteuning en niet als een motor. De sterkte van de trapondersteuning heeft een grote invloed op de actieradius van de e-bike. Kies daarom voor een lage(re) trapondersteuning, de accu wordt hiermee logischerwijs minder belast. Zo biedt de accu u een duwtje in de rug maar trapt u zichzelf ook gezonder!

Wij helpen u graag op weg

Heeft u nog geen e-bike van Leasefiets? Bekijk het aanbod e-bikes hier! Of heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

07 februari 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden