Keuzestress? Zo kiest u de juiste e-bike!

U bent op zoek naar een geschikte fiets, maar waar moet u nu precies opletten bij het uitkiezen van een e-bike? Leasefiets heeft een keuzehulp ontwikkeld met vier vragen. Kom er stap voor stap achter welke specificaties de e-bike nodig heeft om te voorzien in uw wensen en behoeften. Zeg maar gedag tegen de keuzestress, want zo wordt het kiezen van de juiste elektrische fiets een stuk eenvoudiger!

Type e-bike

Welk type e-bike past bij u?
De elektrische fiets heeft net zoals de ‘standaard’ fiets veel verschillende types, de keuze voor een bepaald type hangt samen met het gebruik van de e-bike. Een High Speed e-bike is met name geschikt voor grotere afstanden. Woon- werkverkeer? Kies dan voor een elektrische stadsfiets of e-bike met extra opties zoals een display of grotere accu. Wilt u de e-bike gebruiken voor recreatieve fietsritten? Overweeg dan een elektrische mountainbike, die de voordelen biedt van extra stabiliteit én die een duwtje in de rug geeft door de trapondersteuning.

Afstand

Hoeveel kilometer gaat u gemiddeld fietsen?
Hoeveel kilometer u kunt afleggen op één volle accu wordt de actieradius genoemd. De actieradius is altijd bij benadering, deze is namelijk afhankelijk van veel factoren waaronder weersomstandigheden en mate van ondersteuning. Maak vooraf een inschatting van het gemiddelde aantal kilometers die u wilt afleggen per fietstocht. Op basis van het aantal kilometer kunt u een keuze maken voor de accu. Veel kilometers? Kies dan voor een grotere accu met meer power.

Tip! Lees ook de blog ‘in actie met die accu!’

Snelheid

Hoe snel wilt u op bestemming zijn?
Een ‘standaard’ elektrische fiets heeft een trapondersteuning tot 25 km/uur. Een High Speed e-bike (Speed Pedelec) heeft een hogere maximum snelheid, van maar liefst 45 km/uur. Let op! Om de snelheid van 45 km/u te bereiken moet u wel zelf meetrappen. Oftewel, bij een Speed Pedelec wordt wel meer fysieke inspanning vereist ten opzichte van een elektrische fiets. Ze zijn daarom met name geschikt voor langere afstanden. Vanwege de snelheid zijn High Speed e-bikes voorzien van een kenteken én is het dragen van een helm verplicht.

Het frametype

Welk frametype past bij u?
Leasefiets biedt de keuze tussen verschillende frametypes. Het standaard herenframe heeft een hoge bovenbuis en een standaard damesframe (door Leasefiets lage instap genoemd) heeft een diagonale buis. Dit maakt de instap lager, wat het opstappen makkelijker maakt. Naast het onderscheid tussen deze twee frametypes zijn er ook een aantal uni-frames. Dit is vaak een middenweg tussen een heren- en damesframe. Let dus bij het kiezen van de juiste e-bike dus goed op de hoogte van de instap.

Rekenhulp: zo kiest u de juiste framemaat!

Nog keuzestress? Kijk dan eens naar het aanbod e-bikes of highspeed e-bikes van Leasefiets! Of heeft u toch nog niet uw keuze gemaakt? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

14 februari 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden