Fietsen is gezond, juist in deze tijd!

De (elektrische) fiets wordt sinds de uitbraak van het Corona-virus als een veilig en gezond alternatief gezien voor overige vervoersmiddelen waaronder de auto en het openbaar vervoer. Met inachtneming van de Corona-maatregelen, waaronder 1,5 meter afstand, is fietsen zeer geschikt. Bovendien helpt fietsen om het lichaam gezond en fit te houden.

Positieve bijdrage voor de gezondheid

De maatregelen rondom het Corona-virus zijn aangescherpt waardoor veel Nederlanders meer thuis zijn dan gebruikelijk. Hoe zorgt u ervoor dat u toch genoeg beweging krijgt? Door te fietsen! Fietsen geldt als een goed alternatief en wordt sterk aangeraden door gezondheidsexperts. Door te fietsen houdt u al gauw 1,5 meter afstand van tegenliggers en heeft het een positief effect op de longen. Volgens pneumoloog Michael Barczok, gespecialiseerd in longziekten, worden de luchtwegen goed geventileerd en wordt het bloed beter aangevoerd. Fietsen is ritmisch, zo ademt u intenser wat de longen goed reinigt. Dit maakt de kans op het inademen van bacteriën die het Corona-virus veroorzaken kleiner.

Trend: verkoop van e-bikes stijgt

Sinds de uitbraak van het Corona-virus is de (online) verkoop van elektrische fietsen toegenomen met bijna 50%. Redenen? De populariteit van de e-bike is de afgelopen jaren in Nederland snel gestegen. In 2017 werden er circa 300.000 elektrische fietsen verkocht en in 2018 steeg dat aantal boven de 400.000. Een stijging van ruim 100.000 elektrische fietsen! Daarnaast werd de elektrische fiets voor het eerst meer verkocht als de reguliere stadfiets. Een record. Ook wordt wereldwijd het openbaar vervoer sterk afgeraden en wordt fietsen als een veilig en gezond alternatief gezien. Dit resulteert in een sterke toename van de verkoop van het aantal e-bikes.

Wij helpen u graag op weg

Heeft u ook interesse in het leasen van een elektrische fiets? Geen hoge aanschafkosten maar gewoon goed geregeld met een vast bedrag per maand. Bekijk het aanbod van Leasefiets. Staat uw droomfiets er niet tussen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

07 april 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden