Verruiming van de Werkkostenregeling: pak de Leasefiets!

De vrije ruimte in de Werkkostenregeling (WKR) gaat in 2020 tijdelijk omhoog naar 3% over de eerste 400.000 euro. Dit komt voort uit de Kamerbrief van het kabinet waarin zes nieuwe belastingmaatregelen zijn genomen. De maatregelen zijn getroffen om werkgevers tegemoet te komen door de problematiek ten gevolge van de Corona-crisis. Het is niet alleen voor de werkgevers een financiële boost, maar ook zeker voor de werknemers!

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling, ook wel het WKR genoemd, maakt het voor de werkgever mogelijk om onbelast vergoedingen aan medewerkers te geven. Werkgevers kunnen (eventueel in samenspraak met de werknemer) bepalen waaraan en of ze de vrije ruimte willen besteden, voor zover het gebruikelijk is. Voorbeelden van vergoedingen zijn kerstpakketten en bedrijfsuitjes, maar ook het financieren van een Leasefiets voor de werknemer.

Let op! De vrije ruimte is onbelast, maar de werkgevers moeten natuurlijk wel kosten maken om de vergoedingen en verstrekkingen te financieren.

Meer vrije ruimte

De zes nieuwe belastingmaatregelen, opgenomen in de Vijlbrief van Financiën, moeten de werkgevers verder ondersteunen in de gevolgen van de Corona-crisis. Een van deze maatregelen is een verhoging van het WKR van 1,7% over de eerste 400.000 euro (van de brutoloonsom van de organisatie) naar 3%. Voor het bedrag boven de 400.000 euro geldt het percentage van 1,18%.

Hiermee stijgt het werkkostenbudget voor (bijna) iedere werkgever in Nederland met meer dan €5.000,-. De aangepaste regeling geldt zoals het nu lijkt alleen voor 2020 en 2021.

Voordelen voor werkgevers en werknemers

De verhoging van de werkkostenregeling geeft werkgevers de ruimte om werknemers in de moeilijke tijden door het Corona-virus extra tegemoet te komen. Het biedt ook een boost aan sectoren die extra hard zijn getroffen door de crisis. En het directe voordeel voor de werkgevers? Het levert niet alleen tevreden medewerkers op, maar ook een extra besparing van de sociale lasten. De werknemers kunnen profiteren van de nieuwe maatregelen. Het kan bijvoorbeeld meer ruimte betekenen om het thuiswerken beter te faciliteren of het zorgt ervoor dat de werknemer veilig naar het werk kan reizen met een Leasefiets.

Wij helpen u graag op weg

Wilt u als werkgever de extra vrije ruimte in de werkkostenregeling goed besteden aan een groene, veilige mobiliteitsoplossing voor uw werknemers? Of als werknemer vitaal en goed geregeld van A naar B? Pak een Leasefiets! Bekijk het aanbod Leasefiets of neem contact op met team Leasefiets. Wij helpen u graag op weg!

Bron: fiscfree, salarisvanmorgen, rendement.nl en belastingdienst.

25 mei 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden