Leasefiets’ favoriete (korte) fietsroutes

Het zomerse weer van de afgelopen dagen doet bijna vergeten dat het nog lente is. De lente en zomer, ofwel het fietsseizoen is volop in gang. De perfecte gelegenheid om de mooiste plekjes in Nederland per (Lease)fiets te ontdekken. Met het voorjaarszonnetje op het gezicht en de wind in de haren is fietsen gezond. Juist in deze tijd! Inspiratie nodig? Leasefiets zet haar drie favoriete (korte) fietsroutes in Nederland voor u op een rij!

Nederland is fietsland

Nederland en fietsen: ze gaan hand in hand samen. Nederland is bij uitstek hét land voor mooie fietstochten. Bovendien gaat u altijd goed geregeld op reis met een Leasefiets, waarin onderhoud én verzekering tegen schade en diefstal is inbegrepen. Van recreatieve lange en korte ritten tot sportieve dagtrips of zelfs meerdaagse fietsroutes. Het is dan ook niet gek dat nergens zoveel wordt gefietst als in Nederland met maar liefst 36.900 kilometer aan fietspaden. De keuze is reuze!

Fietsroute 1: pontjesroute door de Friese ‘Alde Feanen’

Het natuurgebied de Alde Feanen biedt volop mogelijkheden om te wandelen, te kanoën én te fietsen. De fietsroute is circa 21 km. Het leuke aan deze route? De pontjes! Meermaals in deze route kunt u met een pontje de overkant van het veenmoeras bereiken. Hierdoor krijgt u een unieke inkijk in de rijke natuur van de Alde Feanen. Een rondje door en langs het Friese veenmoeras laat dan ook geen twijfel over waarom het natuurgebied de status als Nationaal Park heeft gekregen.

Ook uw favoriet? Download de bijlage incl. fietsroute van het Fryske Gea hier.

Fietsroute 2: kastelen- en landgoedroute door het Gelderse Zutphen

Gelderland staat ook wel bekend om haar landgoederen, authentieke boerderijen en kastelen. Tijdens deze fietsroute van 42 kilometer ontdekt u waarom. De fietsroute combineert weidse Nederlandse natuur met indrukwekkende, historische gebouwen. De kastelen- en landgoedroute brengt u door verschillende charmante dorpen waaronder Lochem en Zutphen. In het dorpje Almen vind u statige gebouwen en ook het Kasteel Vorden en het lokaal bekende Staringskoepeltje worden niet overgeslagen.

Laat u de pedalen al ronddraaien? Bekijk de fietsroute hier.

Fietsroute 3: door de Schoorlse Duinen

Met Bergen aan Zee als uitvalsbasis fietst u door de Schoorlse Duinen en het Noordhollands duinreservaat. Tijdens uw fietsroute van circa 25 kilometer worden bossen en heide afgewisseld met het rustgevende landschap van duinen. Vergeet niet om tijdens de fietsroute af en toe een pauze te nemen en te genieten van de prachtige natuur. Tip! Bij het Buitencentrum van het Staatsbosbeheer (op de route) is één van de hoogste duinen van het gebied. Beklim de 54 meter hoge duin (boven NAP) en u wordt beloond met een prachtig, wijds uitzicht over de natuurrijke omgeving.

Staat de fietsroute al bij u op de planning?
Volg de knooppuntenroute: 8 – 46 – 20 – 21 – 47 – 45 – 13 – 48 – 49 – 7 -8

Wij helpen u graag op weg!

Laat u binnenkort de pedalen ook ronddraaien voor een mooie fietsroute door Nederland? Overweeg eens een Leasefiets! Bekijk het aanbod Leasefiets hier. Heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

03 juni 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden