MKB-ondernemer: duwtje in de rug met de Leasefiets!

Overweegt u als MKB-ondernemer ook een Leasefiets voor uw werknemers? Een Leasefiets biedt veel mogelijkheden. Zo blijven uw werknemers vitaal, dragen bij aan een schoner milieu en bovendien beperkt het de parkeerproblematiek. Alle redenen om fietsen te stimuleren! Maar wat zijn de kosten voor de MKB-ondernemer? En hoe zit het met de ‘fiets van de zaak’ regeling? Team Leasefiets helpt u graag op weg.

Fietsweetjes

  • Als MKB-ondernemer is zakelijke Leasefiets een mogelijkheid;
  • U heeft twee opties: de leaseprijs deels of geheel betalen als werkgever óf de werknemer gebruik laten maken van een bruto-nettoregeling;
  • Als werkgever maakt u zelf de keuze over het splitsen van kosten voor de Leasefiets tussen de werknemer en de werkgever.

Voordelen voor de MKB-ondernemer

Als werkgever wilt u werknemers zo vitaal mogelijk houden. Alle reden om fietsen te stimuleren. Door meer te fietsen, trappen werknemers zichzelf gezonder. En ze dragen bij aan een schoner milieu. Met een Leasefiets van óf via de zaak geeft u werknemers alvast een (fiscaalvriendelijk) duwtje in de rug. Bovendien is er minder parkeerruimte nodig: fietsen nemen minder ruimte in dan auto’s.

Daarnaast betaalt u als werkgever minder of geen reiskostenvergoeding aan de werknemer die gebruik maakt van de ‘fiets van de zaak’ regeling. Op de dagen dat de werknemer de Leasefiets gebruikt als vervoersmiddel naar het werk, vervalt de kilometervergoeding. Komt de werknemer niet iedere dag met de Leasefiets naar het werk? Geen probleem! Voor deze dagen betaalt u (belastingvrij) de reguliere 0,19 euro kilometervergoeding aan de werknemer. Let op! Er geldt een formele vuistregel waarbij de werknemer wordt verwacht om minimaal de helft van de werkdagen met de Leasefiets naar het werk te gaan om gebruik te maken van de ‘fiets van de zaak’ regeling.

Kosten voor de MKB-ondernemer

Wat kost een Leasefiets voor uw werknemer als MKB-ondernemer? Er zijn twee constructies voor een MKB-ondernemer om werknemers een Leasefiets als mobiliteitsoplossing te bieden. De eerste mogelijkheid is om een Leasefiets ter beschikking te stellen waarbij de werkgever de leasetermijnen betaalt aan het leasebedrijf. Dit wordt ook wel ’ter beschikking stelling’ genoemd. In deze situatie betaalt de werknemer alleen de fiscale bijtelling van 7% overige kosten zijn voor de werkgever.

De andere mogelijkheid wordt ook wel het ‘cafetariasysteem’ genoemd. De werknemer betaalt zelf de leasetermijnen aan de leasemaatschappij uit het brutoloon. De werknemer kiest zelf zijn/haar favoriete Leasefiets. Deze brutobijdrage blijft voor de werknemer onbelast. De fiscale bijtelling van 7% komt ook voor rekening van de werknemer.

Natuurlijk zijn er nog andere denkbare scenario’s, waarin beide mogelijkheden met elkaar worden gecombineerd. Vraag voor meer informatie over de fiscale mogelijkheden team Leasefiets.

Wij helpen u graag op weg

Nieuwsgierig naar het aanbod van Leasefiets? Bekijk het hier! Of heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen over de nieuwe fiscale regeling voor een fiets van de zaak als MKB-ondernemer? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

02 juli 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden