Leasefiets’ favoriete (lange) fietsroutes

Het is vakantie in Nederland en ondanks het wisselende Hollandse zomer weer is het fietsseizoen vol op in gang. Wat zijn uw plannen deze zomer? Overweeg eens een meerdaagse fietstocht door Nederland met uw (Lease)fiets! De perfecte gelegenheid om de mooiste plekjes in Nederland per fiets te ontdekken. Inspiratie nodig voor uw meerdaagse fietsroute? Team Leasefiets zet haar drie favorieten voor u op een rij. 

Nederland is fietsland

Nederland en fietsen: ze gaan hand in hand samen. Nederland is bij uitstek hét land voor mooie fietstochten. Bovendien gaat u altijd goed geregeld op reis met een Leasefiets, waarin onderhoud én verzekering tegen schade en diefstal is inbegrepen. Van recreatieve lange en korte ritten tot sportieve dagtrips of zelfs meerdaagse fietsroutes. Het is dan ook niet gek dat nergens zoveel wordt gefietst als in Nederland met maar liefst 36.900 kilometer aan fietspaden. De keuze is reuze!

Fietsroute 1: Stedenroute

Deze fietsroute is een citytrip en een fietstocht in één. Zo staat cultuur niet alleen hoog in het vaandel maar ook uw fietsplezier. Deze fietsroute brengt u van Amsterdam tot het Belgische Brussel en is maar liefst 340 kilometer lang. Onderweg komt u door diverse leuke steden zoals Rotterdam, Dordrecht, Antwerpen en Leuven. Neem veel tijd voor deze fietsroute zodat u tijd genoeg heeft om tussendoor de mooie cultuur van de steden ook te ervaren, vergeet ook zeker de restaurants niet! Een stedelijk gebied grauw en grijs om doorheen te fietsen? Absoluut niet. Deze fietsroute brengt u via fietspaden en autoluwe wegen door groene polders en paarse heide.

De Stedenroute is tweezijdig bewegwijzerd, maar wij raden u aan om toch ook een landkaart van België en Nederland mee te nemen. De gehele fietsroute download u hier.

Fietsroute 2: Friese Elfstedentocht route

Misschien wel de allerbekendste (fiets)route van Nederland: de Elfstedentocht fietsroute. Niet op schaatsen in de winter, maar op de Leasefiets in de zomer! De meerdaagse variant van de Elfstedentocht fietsroute is maar liefst 325 kilometer lang en gaat veelal over kleine wegen en jaagpaden, door Friese dorpen en langs trekvaarten. Een voordeel aan deze route is dat deze gebaseerd is op een Nederland fietsknooppunten-netwerk en daarom gemakkelijk te volgen is via bewegwijzering. Vergeet op uw fietsroute ook de gezellige terrasjes, bijzondere musea en Friese meren zoals het IJsselmeer ook niet!

Laat u de pedalen al ronddraaien? Bekijk de fietsroute hier.

Fietsroute 3: rond(je) Twente

Een rond(je) tussen haakjes, want deze fietsroute door Twente is maar liefst 200 kilometer lang. Door het combineren van drie verschillende landelijke fietsroutes is deze prachtige route door het Salland en Twente ontstaan. Al fietsend passeert u glooiende akkers, bloemrijke weilanden, rivieren en beken én eeuwenoude kastelen en boerderijen. De kleine steden Ootmarsum, Denekamp en Delden zijn bij uitstek de locaties om een overnachting te boeken. Vergeet ook niet om lokale streekproducten als rosé, forel en Twentse asperges te proeven. Hou rekening met de data van uw fietsroute, de Nederlandse ’tukkers’ houden namelijk wel van een festiviteit. Denk aan midwinterhoornblazen, klootschieten en het witte wieven festijn.

Staat deze fietsroute ook bij u op de planning? Meer over deze fietsroute door Twente lees u hier.

Wij helpen u graag op weg!

Laat u binnenkort de pedalen ook ronddraaien voor een meerdaagse fietsroute door Nederland? Overweeg eens een Leasefiets! Bekijk het aanbod Leasefiets hier. Heeft u naar aanleiding van het artikel toch nog vragen? Neem contact op met team Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

23 juli 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden