Populariteit elektrische fiets bij middelbare scholieren stijgt

Het is nog vol op zomervakantie in Nederland, maar over enkele weken starten de middelbare scholen weer met het nieuwe schooljaar. De afgelopen jaren is een nieuwe trend in ontwikkeling. Het gebruik van e-bikes door jongeren en met name middelbare scholieren. Het stoffige imago van een elektrische fiets – met name door het gebruik van elektrische fietsen door ouderen – is verleden tijd. Voor de scholieren is het reizen met een elektrische fiets goedkoper en sneller. Team Leasefiets is het hier helemaal mee eens. Groen én sportief onderweg. Wat wilt u nog meer?

Met de fiets of het OV

Door jongeren wordt de e-bike als een goed alternatief gezien voor het reizen met het OV. Sommige scholieren wonen dichtbij de middelbare school, anderen fietsen gemiddeld 15 tot 20 kilometer van huis naar school. Op een normale fiets een behoorlijk (sportieve) uitdaging. Busabonnementen zijn vaak prijzig of de busregeling sluit niet voldoende aan bij de schooltijden. Een elektrische fiets via Leasefiets is een aantrekkelijk alternatief. Hiermee bent u groen en sportief onderweg én is alles goed geregeld. Een Leasefiets is namelijk inclusief onderhoud, reparatie en 24/7 pechhulp service. Zo is te laat op school komen vanwege een kapotte fiets nooit meer een excuus. Bovendien is de actieradius van een e-bike tegenwoordig goed ingesteld op lange fietsafstanden, gemiddeld rond de 70 kilometer.

Een ‘hippe’ elektrische fiets

En de uitstraling? Middelbare scholieren geven aan dat ze het liefst een trendy e-bike gebruiken, het liefst met een stoere look door een krat of mand voorop. Het stoffige imago dat onlosmakelijk was verbonden met een e-bike is dus officieel verleden tijd. De e-bike is allang niet meer voor de doelgroep van 50-plussers! De nieuwste generatie e-bikes bestaan namelijk uit hippe modellen in speelse kleuren en zijn voorzien van de laatste trends. Bijvoorbeeld een transport fiets met elektrische trapondersteuning of met een stoer krat aan het stuur. De elektrische fiets is dus ook op het gebied van exterieur een stuk aantrekkelijker geworden voor scholieren.

Tips

Waar moet u op letten bij het leasen van een geschikte e-bike voor middelbare scholieren? Team Leasefiets geeft u een paar tips!

  • Een jong en hip design, geschikt voor jongeren.
  • Goede kwaliteit-prijsverhouding. Kortom, de e-bike moet tegen een stootje kunnen.
  • Bedieningsgemak.
  • Sterke actieradius voor de dagelijkse fietsafstand.

Wij helpen u graag op weg

Leasefiets heeft een ruim aanbod elektrische fietsen, óók voor middelbare scholieren. Bekijk hier het aanbod elektrische (Lease)fietsen, liever de trappers zelf ronddraaien? Overweeg eens een stadsfiets via Leasefiets. Zo gaat u goed en groen geregeld onderweg. Toch nog vragen of meer informatie? Neem contact op met team Leasefiets. Wij helpen u graag op weg.

05 augustus 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden