De voordelen van een bakfiets

Waarom een bakfiets om met de kinderen op pad te gaan? Als ouders van (jonge) kinderen zit de dagelijkse routine vol met logistieke uitdagingen. Van thuis onderweg naar opa en oma, de school, de sport of buitenschoolse activiteiten. Hoe neemt u op een verantwoorde wijze de kinderen mee van A naar B? Het openbaar vervoer of de auto is een prima mobiliteitsoplossing, maar heeft u ook al eens een bakfiets overwogen? Het milieuvriendelijke alternatief die de dagelijkse routine leuker én makkelijker maakt. Team Leasefiets zet voor u de voordelen van een bakfiets op een rij om een weloverwogen keuze te maken. 

Slim alternatief voor een auto

Een bakfiets via Leasefiets is een slim alternatief voor een auto. De meeste (jonge) gezinnen hebben twee auto’s nodig, één voor het werk en de ander voor het vervoer van de kinderen. Een reguliere fiets is onhandig, want u kunt niet meerdere kinderen mee nemen onderweg. En wat dacht u van de kosten? U kunt overwegen om naast één auto een bakfiets te nemen in plaats van een tweede auto. Met een bakfiets lost u het logistieke probleem op én bespaart u kosten. Wat dacht u van besparingen op benzine en wegenbelasting? Uiteindelijk bent u dus een stuk goedkoper uit met een bakfiets.

bakfiets leasen

Veiligheid

Alle bakfietsen via Leasefiets zijn uitgerust met extra veilige specificaties. Zo hebben de bakken hoge panelen zonder uitstekende (scherpe) componenten en zijn alle gordels in de bakfiets 3-puntgordels. Hierdoor kunnen de kinderen tijdens het fietsen niet opstaan of uit de bak vallen. De bakfietsen zijn daarnaast geschikt voor kleine kinderen, baby’s en grotere kinderen. Door de verschillende accessoires en zitjes voor verschillende leeftijden gaat u altijd veilig van A naar B. Veiligheid staat namelijk voorop, ook qua specificaties! De Babboe bakfiets bijvoorbeeld, heeft twee remsystemen die onafhankelijk van elkaar worden bediend. Dit zorgt ervoor dat u altijd gelijkmatig en veilig kunt remmen.

Bakfiets voor de boodschappen

Team Leasefiets zegt niet dat u de bakfiets mee moet nemen in de supermarkt, maar toch zou je kunnen zeggen dat het een alternatief is voor een boodschappenkarretje. Met een bakfiets kan u met gemak heel wat boodschappen vervoeren. Van de supermarkt naar huis welteverstaan. Van (zware) boodschappen als flessen drinken, wasmiddel en toiletpapier, noem maar op! Boodschappen krijgt u gemakkelijk mee, want er is ruimte genoeg in de bakfiets.

Zichtbaar in het verkeer

Een bakfiets is een opvallende mobiliteitsoplossing door de omvang van de bak. Hierdoor bent u goed zichtbaar in het verkeer. Waar u met een reguliere fiets nog wel een over het hoofd gezien kan worden door een automobilist zal dat met een bakfiets niet zo snel gebeuren. Een extra stukje veiligheid dus.

Duurzaam

Met een bakfiets via Leasefiets bent u duurzaam onderweg. Natuurlijk laat u de trappers (met een elektrische ondersteuning) helemaal zelf rondrijden, dit is gezond én goed voor het milieu. U stoot namelijk helemaal géén CO2 uit tijdens uw fietsrit. Wist u daarnaast ook dat de Babboe bakfiets duurzaam wordt geproduceerd? De houten bakken worden gemaakt uit Europese duurzame bosbouw. De productie – van A tot Z wordt daarnaast gecontroleerd én gecertificeerd door onafhankelijke experts.

Elektrisch onderweg

Een bakfiets lijkt in de eerste instantie een groot en zwaar vervoersmiddel. Maar toch fietst u gemakkelijk weg door de elektrische trapondersteuning. Hierdoor zijn bakfietsen makkelijk en licht in gebruik. Ideaal bij tegenwind, een hoge heuvel of een flinke afstand met de bakfiets. Oefen wel even met de bochten! Deze zijn natuurlijk wel even wennen omdat een bakfiets een stukje langer is dan een reguliere (stads)fiets. Maar na een paar keer oefenen is een scherpe bocht een peace of cake! 

bakfiets leasen

Wij helpen u graag op weg!

Ook goed geregeld onderweg met een bakfiets? Lease een bakfiets via Leasefiets al vanaf €94,- per maand inclusief verzekering, pechhulpservice, reparatie én onderhoud! Kies uit het assortiment bakfietsen en bestel direct online.

20 augustus 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden