Verzekerd tegen diefstal

U heeft een nieuwe Leasefiets uitgezocht en wil de trappers voor het eerst laten ronddraaien. Natuurlijk wil u diefstal voorkomen! Maar wat is een goed fietsslot? Stichting ART keurt alle fietsloten en voorziet de goedgekeurde versies van het ART-keurmerk. Zo bent u zeker van een veilig slot én bent u verzekerd tegen diefstal. 

Meer over ART

De Stichting ART zet zich in om diefstal van allerlei tweewielers – van scooters tot fietsen en Leasefiets – te voorkomen. Met het ART-keurmerk wil de stichting het op de markt brengen van veilige fietssloten bevorderen. Sloten met het ART-keurmerk zijn uitgebreid getest en gecontroleerd op diefstalpreventie en worden daarom gezien als de meest veilige sloten in Europa. Zo weet u zeker dat u een fietsslot gebruikt die aan de gestelde eisen en voorwaarden van de diefstalverzekering voldoet.

Het ART-keurmerk

Stichting ART keurt, test en certificeert alle sloten voor tweewielers die in Nederland op de markt komen. Het gaat hierbij om allerlei soorten sloten, van ringsloten, kettingsloten tot insteeksloten. Bij Leasefiets is het mogelijk om al vanaf €1,- extra per maand een ART-gecertificeerd ringslot te gebruiken. In drukke of stedelijke gebieden raadt team Leasefiets aan om gebruik te maken van een dubbel slot. Maak bijvoorbeeld gebruik van een kettingslot of insteekslot naast het reguliere ringslot.

De ART-sloten zijn ingedeeld in de categorieën 1 tot en met 5, welke wordt aangegeven met sterren. Hoe hoger de certificering, hoe veiliger het fietsslot. Een ART-slot kan u herkennen aan het ART-logo met daarop het aantal sterren van de certificering. Op het logo moet het goedkeurmerk goed zichtbaar zijn. Of het ART-slot geschikt is hangt af van het type tweewieler. Voor een Leasefiets is certificering met 2 sterren voldoende.

ART-slot en diefstalverzekering

Een Leasefiets is altijd gewoon goed geregeld. Zo zit er standaard een fietsverzekering tegen o.a. diefstal in uw fiets abonnement. Wordt uw Leasefiets toch gestolen? De verzekeraar wil dat u kan aantonen dat u er zelf ook alles aan heeft gedaan om een diefstal te voorkomen. Alleen met het gebruik van een goedgekeurd fietsslot kunt u aanspraak maken op de diefstalverzekering. Daarom stelt Leasefiets het gebruik van een ART-slot verplicht. De kans op diefstal neemt namelijk veel af wanneer u gebruik maakt van een goedgekeurd slot. Kortom, ga goed geregeld en veilig onderweg. Gebruik een ART-slot en voorkom diefstal!

Bewaar de aankoopbon of bewijs van het ART-slot goed. Als uw Leasefiets toch wordt gestolen kan u hiermee aantonen dat deze goed op slot stond. Ook moet u altijd de originele ART-slot sleutels kunnen afgeven. Zowel de reservesleutel als de sleutel die in gebruik is genomen.

Wij helpen u graag op weg!

Met Leasefiets kunt u gewoon goed geregeld en veilig onderweg. Gebruik een ART-gecertificeerd fietsslot en voorkom diefstal van uw Leasefiets. Kijk op de website van Stichting ART om te controleren of het door u aangeschafte fietsslot ART is goedgekeurd. Heeft u toch nog vragen? Neem contact op met team Leasefiets. Wij helpen u graag op weg!

 

15 oktober 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden