Accu onderhouden in de winterperiode

Het is december! De dagen met sneeuw, vorst en regen liggen in in het vooruitschiet. Tussen de koude, gure dagen door staat de winter ook bekend als een prachtig seizoen. Laten de winterse omstandigheden u ook niet tegen houden, en laat u het liefst de trappers ronddraaien op de elektrische Leasefiets? Zorg ervoor dat u de accu tijdens de winterperiode goed onderhoudt. Zo fietst u de winter goed voorbereid tegemoet! 

Defecte accu

De accu van een elektrische fiets is vatbaar voor koude weeromstandigheden. Wanneer een lege accu in een koude omgeving wordt opgeborgen ontstaat ‘diepontlading’. Men spreekt van diepontlading wanneer een accu defect is door zelfontlading. Een accu loopt namelijk langzaam leeg, wanneer dit onder een bepaald punt komt wil de accu niet meer opladen. Dit betekent dat de accu defect is en moet worden vervangen. Niet alleen onhandig wanneer u met de elektrische fiets op weg wil, maar ook een flinke kostenpost. Voorkom een defecte accu door deze goed te onderhouden, juist in de winter.

Verleng de levensduur van de accu

Met de tips van Leasefiets maakt u zich geen zorgen meer over een defecte fietsaccu in de winter. Bovendien bevordert u de levensduur van de fietsaccu. Win-win!

  • Voorkom diepontlading door de fietsaccu nooit helemaal leeg op te bergen. Zorg ervoor dat de accu voor minimaal 50% is opgeladen of laad de accu voor 50% op vóór het opbergen.
  • Slaat u het fietsen in het gure winter weer liever over? Blijf ook gedurende de wintermaanden goed voor de fietsaccu zorgen. Laad de accu minimaal eens per maand op. Ook dit voorkomt dieplading en dus een defecte accu.
  • Bewaar en laad de accu op kamertemperatuur. De levensduur van een fietsaccu neemt af onder koude omstandigheden. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de accu voor het laad- en bewaaradvies.
  • Niet alleen de levensduur van de accu kan afnemen, ook heeft het koude weer invloed op de actieradius van de elektrische fiets. Bij winterse temperaturen kan de actieradius afnemen tot 25%. Dit betekent dat u een kwart minder kan fietsen op een volle accu dan in de zomerperiode. Hou hier rekening mee met het plannen van uw fietsroute of de afstand tot het woon-werkverkeer. Komt u actieradius te kort? Neem dan een tweede, reserve accu mee.
  • In de winter heeft u weleens te maken met nachtvorst. Stalt u de fiets buiten? Haal het display en de (indien afneembare) accu van de fiets af en bewaar deze op kamertemperatuur. Dit voorkomt defecten én bevordert de levensduur.

Wij helpen u graag op weg

Meer winterse tips om goed voorbereid het winterseizoen tegemoet te fietsen? Lees ook de blog ‘Maak uw Leasefiets klaar voor het najaar’ en vergeet ook niet om uw fietsverlichting goed te controleren, meer leest u hier! Toch nog vragen aan team Leasefiets of meer informatie? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

06 december 2020 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden