Dat is pech, bakfiets weg

En dat is exact hetgeen dat u liever niet wilt. De elektrische bakfiets is de laatste tijd steeds meer terrein aan het winnen, maar dat hebben de fietsdieven ook opgemerkt. Wij geven u een paar tips, want voorkomen is altijd beter dan genezen. 

Fiets in de lift

Met de groeiende populariteit van elektrische bakfietsen stijgen ook de diefstalcijfers in dit segment, meldt het Centrum voor Fietsdiefstal. Volgens Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 44,4% méér aangiftes van diefstal van (elektrische) bakfietsen gedaan, dan in dezelfde periode in 2020. “Ze worden aan de lopende band gestolen,” zegt Wesselink. “Vooral in Amsterdam.” Maar ook in Utrecht, Den Haag, Rotterdam ziet S.A.F.E. een toename van meldingen. Een E-bike zit al snel op duizenden euro’s, ook de onderdelen zoals accu’s of een regenkap zijn vaak al honderden euro’s waard.

S.A.F.E. registratiesysteem en GPS

Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal pleit voor een registratiesysteem waarin elektrische (bak)fietsen worden geregistreerd, net zoals dat vandaag de dag met auto’s en motoren wordt gedaan. Vandaag de dag zijn er ook fietsen op de markt die zijn uitgerust met een GPS-tracker. Op deze wijze kunt u, of de politie, achterhalen waar uw fiets is beland.

Voorkomen is beter dan genezen

Gebruik minimaal twee gecertificeerde fietssloten.

Leasefiets biedt naast het standaardslot ook gecertificeerde kettingsloten aan. Gebruik minimaal twee sloten met het keurmerk van Stichting ART, die zich inzet om de diefstal van fietsen en andere tweewielers te voorkomen. Maak de sloten zoveel mogelijk vast aan een fietsenrek of ander straatmeubilair.

Zet de fiets binnen

Wij raden aan om de bakfiets zo veel mogelijk binnen te zetten in een schuur, garage, berging of fietsenstalling. Vaak zijn wijken in de stad nog niet ingericht op het stallen van bakfietsen of is er geen ruimte om de fiets binnen te zetten. Wellicht is er een fietsenstaling in de buurt waar uw bakfiets toch net wat veiliger staat dan buiten op straat. Ook in een fietsenstalling en thuis geldt, gebruik de fietssloten.

Full operationele lease met diefstalverzekering

Standaard wordt een Leasefiets afgeleverd mét diefstalverzekering en gebruikt Leasefiets uitsluitend gecertificeerde ART-sloten. Wilt u graag meer informatie over het gebruiken van gecertificeerde fietssloten en diefstal preventie? Neem contact op met Leasefiets via het contactformulier. Wij helpen u graag op weg!

15 juli 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden