Brekr: een Nederlandse elektrische brommer met een droom

Tijd voor een lesje ‘Achterhoeks’. Brekken is maximaal lol trappen in het Achterhoeks. “Høken, brekken en angoan” worden vaak in een zin genoemd. Een Brekr viert het leven, neemt het niet voortdurend te serieus, heeft het niet te hoog in de bol en heeft vaak een liefde voor gemotoriseerde wielen. Brekr dus. En die échte Achterhoekse elektrische brommer wil Europa voor zich winnen. 

De elektrische brommer waar je op gezien wilt worden

We kunnen er niet omheen, het is een stoere eigenzinnige elektrische brommer. De Brekr Model B is zowel een hommage aan de prachtige motoren uit het verleden als ook een interpretatie van elektrisch rijden in de toekomst. “We ontwikkelen en bouwen de Brekr Model B omdat hij nog niet bestaat. Dat is wat ons drijft. Een elektrische brommer die historie en toekomst samensmelt tot een waanzinnig, eigenzinnig maar ook logisch ontwerp. Herkenbaar en toch helemaal nieuw” aldus het team achter de elektrische brommer.

Daarnaast kijkt het team naar de toekomst. We weten allemaal dat de aarde opwarmt en dit impact heeft op het leefgebied van planten, dieren en mensen. Omdat CO2 de grootste bijdrage levert aan de opwarming van de aarde is het noodzakelijk om de uitstoot te verminderen. Elektrisch rijden is een van de oplossingen. “De accu heeft onze aandacht want daar valt nog winst te halen. Samen met zeven partners werken we in het Accumulate-project aan een accu die langer meegaat, het milieu minder belast en daardoor goedkoper wordt.”

Buiten de Benelux

Momenteel levert Brekr alleen in de Benelux, maar daar komt verandering in dankzij een financiële injectie door Bloomit Ventures en het Bloomit Seed I Fund (inderdaad, van Babboe oprichter Niek van Exel). Bloomit pompt 1,5 miljoen euro in de startup. Dankzij de investering kan Brekr inspelen op de hard groeiende Europese markt van elektrische scooters en brommers. “De ambities van Brekr sluiten aan op onze inzichten en toekomstverwachtingen van de markt en maken een investering logisch”, aldus Van Exel. Dat de oprichters van Babboe bakfietsen investeren in Brekr maakte het team direct enthousiast: “Naast de kapitaalinjectie brengt Bloomit veel ervaring mee die is opgedaan met Babboe, hun andere investeringen en hun uitgebreide netwerk.”

Opmars elektrische scooters niet te stoppen

Elektrische brommers, scooters en snorfietsen zijn bezig aan een snelle opmars in Europa. Overheden stimuleren elektrificatie van voertuigen met het oog op de klimaatdoelstellingen. Zo mogen snorfietsen in Nederland vanaf 2025 alleen nog als elektrisch worden verkocht. Ook in andere landen stimuleren overheden op verschillende niveaus de overgang naar elektrisch.

 

Bron: Tweewieler & Brekr

 

10 augustus 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden