BMW Group komt met e-bike en e-scooter concept

De BMW Group heeft zijn nieuwe elektrische fietsconcept DNYMANIC CARO en e-scooterconcept CLEVER COMMUTE onthuld, met als doel hun benadering van stedelijke mobiliteit nader te bespreken.

De DYMANIC CARGO is als ware een driewieler gemixt met een bakfiets. Door deze vorm is hij erg wendbaar en inzetbaar in een aantal omstandigheden. Hij beschikt over een laadbak met modulaire componenten voor het vervoeren van goederen of om uw kind mee te nemen.  “Ons doel was om een ​​concept te ontwikkelen dat de wendbaarheid en het rijgevoel van een normale fiets behoudt en tegelijkertijd innovatieve, veilige transportmogelijkheden toevoegt,” zegt Jochen Karg, Head of Vehicle Concepts van BMW Group. “Het concept DYNAMIC CARGO is de eerste dynamische pick-up bakfiets, die rijplezier combineert met flexibel gebruik en meer stabiliteit het hele jaar door.”

Het e-scooterconcept CLEVER COMMUTE is geschikt voor dagelijks gebruik. Hij heeft na verwachting een goede rijstabiliteit, een compact ontwerp en beschikt ook over een innovatieve ‘openbaar vervoermodus’, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen. In het openbaar vervoer klapt de treeplank van de e-scooter aan de zijkanten omhoog en het achterwiel zwenkt van onderaf in de resulterende opening. Dit mechanisme verkort de wielbasis van de e-scooter aanzienlijk, zodat deze gemakkelijk kan worden meegenomen. De scooter kan ook op beide wielen worden gerold.

Beide concepten zijn ontworpen om een ​​actieradius van meer dan 20 kilometer te bieden en zullen ook worden uitgerust met een batterijpakket dat kan worden verwijderd en thuis kan worden opgeladen. BMW Group zal overigens deze voertuigen niet zelf produceren.

Bron: BMW group

 

24 september 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden