Hoge benzineprijzen, pak de e-bike

De benzineprijzen knallen de laatste tijd door het dak heen. Op verschillende plaatsen stijgt de prijs al door de €2,- grens heen. Ook de prijs voor diesel is nog nooit zo hoog geweest, tonen cijfers van United Consumers aan. Een liter kost 1,572 euro. De hoge benzineprijzen vragen al snel naar creatieve oplossingen.

“Er zijn drie scenario’s denkbaar”, zegt directeur Paul van Selms van het consumentencollectief UnitedConsumers, dat de landelijke adviesprijzen voor aan de pomp dagelijks doorkrijgt van de oliemaatschappijen. “We blijven rond de 2 euro, de prijs zakt weer wat terug tot onder de 2 euro of we gaan door naar – noem maar een getal – 3 euro.” Dat laatste zou gebeuren als de olieprijs dubbel zo hoog zou zijn als nu, dus rond de 160 dollar per vat.

Creatieve oplossingen

De hoge prijzen zet de benzinerijder aan het denken en zodoende wordt er gekeken naar alternatieven. Wellicht tanken in het buitenland, meer carpoolen, meer met het OV en niet te vergeten de e-bike! Want wie meer fietskilometers maakt, bespaart brandstofkosten en reist daarnaast een stuk milieuvriendelijker. Maar meer fietsplezier begint natuurlijk bij een écht goede fiets.

Maar ik hoor u denken: ” Zo’n hi-speedbike, e-bike of stadsfiets is best een investering. Na de aankoop moet ik ook nog eens rekening houden met onderhoud, verzekeringen en reparaties.” Daarom heeft Leasefiets een fietsabonnement. Voor een vast bedrag per maand heeft u een splinternieuwe fiets, inclusief verzekeringen, onderhoud en reparaties. Voor zowel de zakelijke markt als de particuliere klant.

Bron: 
Nu.nl
NOS
11 oktober 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden