Wie dacht dat de bakfiets alleen een handig middel was om uw kinderen naar school te brengen loopt een beetje achter. Tegenwoordig is de bakfiets hip and happening en is hij niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Zo wordt de bakfiets tegenwoordig ook als mobiliteitsoplossing gezien voor ondernemers die veel onderweg zijn.

Bakfiets in het straatbeeld

Vooral in de steden zien we de bakfiets steeds vaker in het straatbeeld terug komen. Met een fiets bent u in de stad vaak sneller en zo’n mooie bak voorop maakt het vervoeren van spullen of het meenemen van uw kinderen of hond een eitje. Zo wordt de bakfiets ook wel vaak gezien als een vervanging voor een tweede auto. Maar niet alleen de particuliere gebruiker is enthousiast. Steeds meer ondernemers kiezen voor een creatieve en groene mobiliteitsoplossing.

Krantenfiets? Nee krantenbakfiets

In Apeldoorn kunt u zo nu en dan ook de plaatselijke krantenbezorger tegenkomen op een bakfiets. Door een creatieve oplossing te vinden voor het tekort aan krantenbezorgers hoopt DPG Media nieuwe mensen te werven. “We moeten creatief zijn om de krant op tijd in de bus te krijgen’’, zegt Gerard van Etten, manager bezorging bij DGP Media. ”De elektrische bakfiets kan ons daarbij helpen. De eerste ervaringen zijn zo positief, dat we er nog eens dertig hebben besteld.” Natuurlijk heeft zo’n bakfiets meerdere voordelen. Naast dat natuurlijk veel kranten meegenomen kunnen worden, zijn de bezorgers ook een stuk sneller door de elektrische ondersteuning en het gemak van de bak.

Zelfs de barista staat op de markt met de bakfiets

In het Belgische Ledeberg staat tegenwoordig ook een koffiebakfiets. Ondernemer Jonas van den Eynde bracht zijn twee passies: fietsen en koffie prachtig samen. “Ik merkte daar vooral dat ik heel graag een babbel doe met mensen”, zegt Jonas Van den Eynde. “Zo bedacht ik een manier om al die hobby’s te verenigen: koffietjes verkopen op de markt, vanuit een speciaal omgebouwde bakfiets met een dak van juten koffiebalen.”

De verwachting is dan ook dat de bakfiets een steeds grotere rol zal vervullen in het straatbeeld. Ook een (elektrische) bakfiets leasen? Bekijk en lees meer over de voordelen van een bakfiets leasen.

Bronnen: De Stentor, Nieuwsblad.BE
30 december 2021 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden