Het is weer tijd voor de lijst der lijsten op fietsgebied: de Fiets Awards 2022. De afgelopen tijd is de jury druk bezig geweest om vanuit de inzendingen een top negen samen te stellen die strijden voor de felbegeerde titel.

Minder concurrentie

Opvallend is dat het deelnemersveld van dit jaar kleiner is dan gewoonlijk. Dit heeft voornamelijk te maken gehad met de beschikbaarheid van de fietsen waar de fietsenbranche nog altijd last van heeft. Want een fiets beoordelen die niet tastbaar is, laat staan beschikbaar is voor de consument, is een beetje scheef.

De genomineerden

Dit jaar werkt de organisatie met drie categorieën: Sportief, Urban en Gravel bike van het jaar. Door de kleinere hoeveelheid inzendingen zijn de Speedbike, Racefiets, MTB en fiets van het jaar vervallen. Wel is het deelnemersveld bij de E-bikes zo breed dat dit opgesplitst is naar Urban en Sportief.

Sportief:

Urban:

Gravel:

Innovatie onder de aandacht brengen.

Jaarlijks worden de Fiets Awards georganiseerd door RAI Vereniging met als doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing. De fietsen worden door een onafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld en natuurlijk ook getest. Het doel van de awards is om nieuwe innovatieve fietsen en toepassingen extra onder aandacht te brengen van de gebruikers.

Enthousiast over één van deze fietsen en wilt u zelf binnenkort er ook op fietsen? Neem dan contact met ons op en vind de fiets die bij u past.

18 februari 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden