De literprijzen van zowel benzine als diesel zijn door de magische grens van € 2,- gebroken. Door de oorlog in Oekraïne zal dit nog niet snel verlagen. De inflatie is op dit moment hoog want prijsstijgingen worden op alle fronten doorgevoerd. Zal dit effect hebben op een stijging van het fietsgebruik? Fietsen is voor bepaalde afstanden een erg voordelige oplossing en nog gezond ook!

Nieuwsfiets.nu vraagt het in de vakhandel. Hieronder enkele reacties:

 Claudia Ostet (The Bike Store Zutphen)
“Nee dat ervaar ik nog niet zo. Tuurlijk de verkoop van fietsen gaat goed nu, maar in mijn beleving komt het meer door het mooie weer. Ook horen consumenten dat levertijden oplopen en daarom zullen ze sneller een keuze maken als de fiets op voorraad is.”

 Sander Jans (Profile Weys, Siebengewald)
“Mensen zullen nu sneller op de fiets naar het werk gaan en op korte termijn een e-bike willen aanschaffen.  Dit zorgt voor nog meer druk op de vakhandel doordat er geen accu’s leverbaar zijn, op dit moment.  Het gaat een spannend seizoen worden voor de vakhandel met heel veel uitdagingen.”

Ernst van Zijl (Bike Totaal Koning & Van Tunen, Beverwijk)
“Ik heb gister ook een klant gehad die dit mede als reden gaf om een elektrische fiets aan te schaffen, voor woon werk verkeer.”

Lees meer reacties uit de vakhandel in het artikel op Nieuwsfiets.nu.

 

14 maart 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden