We schreven er al eerder over: de Nationale Bakfietsdag op 7 mei. Carqon, Babboe en Batavus sloegen deze dag de handen in één om ervaringen te delen en vooral gebruikers veel te laten testen. 

Opstapevenement

De eerste Nationale Bakfietsdag is min of meer een soort spin-off van opstapevenementen die Babboe al langer organiseerde. Nu was het idee opgevat om het iets grootschaliger aan te pakken en ook Carqon en Batavus erbij te betrekken. Carqon is weliswaar een afzonderlijk merk, maar werkt in de praktijk heel nauw samen met de organisatie van Babboe. Batavus heeft sinds vorig jaar ook de bakfiets Fier in twee varianten in de collectie, dus alles bij elkaar was er genoeg te zien voor de bezoekers.

Testen, vragen en nog meer testen

De bezoekers van deze testdag lieten zich vooral uitgebreid voorlichten. “Welk model is het veiligst, hoe zit het met de wendbaarheid en stabiliteit, hoe zet ik mijn Maxi Cosi vast?” Sommigen hebben een duidelijke voorkeur voor een driewieler, omdat ze moeten wennen aan de lange tweewieler bakfietsen. Anderen prefereren juist het rijgedrag van deze modellen. Door het testparcours dat was uitgezet kon men veel testen, en dat werd ook uitvoerig gedaan volgens de organisatie. ZO was duidelijk te zien dat de bezoekers verschillende bakfietsen hebben uitgetest om goed te kunnen vergelijken.

De organisatie kijkt tevreden terug op de Nationale bakfietsdag en zal zeker een vervolg krijgen.
Benieuwd naar een bakfiets? Kijk gerust eens binnen ons aanbod of op onze bakfiets pagina.

 

 

 

16 mei 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden