De laatste jaren zie je de grenzen tussen de fietsindustrie en automotive steeds meer vervagen. Nu lanceert het Zweedse elektrische automerk Polestar weer een handgemaakte mountainbike, die tot stand is gekomen in samenwerking met het Zweedse high-end fietsmerk Allebike.

Polestar Additionals

In hoeverre dit een testcase of eenmalige actie is, is onduidelijk. De door Volvo Car opgerichte Zweedse autofabrikant heeft vorig jaar de webshop Polestar Additionals gelanceerd, waarin exclusieve producten verkocht worden, die gelinkt zijn met het elektrische automerk. Hiervoor hebben zij een samenwerking gezocht met Allebike fabrikant Öhlins. Het lijkt er op dat ze samen een MTB op de markt hebben gebracht.

Special edition

De full suspension mountainbike ‘Allebike Alpha Polestar edition’ wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren en is het nieuwe topmodel in de webshop.De limited edition mountainbike is een speciale uitvoering van de Allebike Alpha.

Specs en focusgebieden

Het op maat gemaakte lichtgewicht frame van met koolstofvezel versterkt polymeer (CFRP) is door Polestar en Allebike samen ontwikkeld en biedt volgens de makers een solide en responsief rijgedrag. Met een moderne geometrie, die speciaal is gefocust op de ‘downcountry’-klasse, is deze fiets klaar om op elk terrein te presteren. De meer rechtop zittende positie maakt efficiënte beklimmingen mogelijk, en het ontwerp is gefocust op meer vertrouwen bij het afdalen. De minimalistische designtaal van Polestar is duidelijk zichtbaar in onder meer de hoekige vorm van het frame, de nieuwe symmetrische achterbrug en de geïntegreerde kabelgeleiding. De fiets is standaard voorzien van een draadloze dropper zadelpen en is optioneel uit te rusten met een draadloze schakelinrichting.

Herkenbare elementen

De Allebike Alpha Polestar edition is qua kleur afgestemd op de modellen van Polestar en is verkrijgbaar in twee matte metallic exterieurkleuren: Snow en Space. Uniek voor deze limited edition mountainbike zijn de dempers en designdetails die zijn gespoten in Swedish Gold, dezelfde kleur die kenmerkend is voor de stylingdetails van de Polestar 2 met Performance Pack.Meer over deze fiets vind je bij Allebike.

Bron: Tweewieler,

05 augustus 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden