Vandaag trapt Utrecht de start van La Vuelta, de Ronde van Spanje, écht af met de eerste etappe. Om vervolgens drie dagen lang in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda te rijden.

Vertraagde start

Normaal gesproken zou de La Vuelta, de Ronde van Spanje, al in 2020 gestart zijn in Utrecht. Als gevolg van de coronacrisis is dat niet doorgegaan. Omdat de start van La Vuelta 2021 al vastlag voor Lombardije werden alle kaarten met succes op 2022 gezet. “We moesten er even op wachten, maar na de teleurstelling van toen schijnt nu de Spaanse zon in onze wielerharten: La Vuelta komt naar Nederland! Natuurlijk ben ijk aks burgemeester trots dat Utrecht straks als eerste stad ter wereld ‘De Grote Drie’ heeft verwelkomd,” schrijft Sharon Dijksma in het officiële programmaboekje van La Vuelta Hollanda, dat de organisatie in samenwerking met de redactie van Ride/Wielerflits.nl gemaakt heeft.

Utrecht enige stad ter wereld met Tour, Giro en La Vuelta binnen de stadsgrenzen

Utrecht is inderdaad de eerste en enige stad die twee Giro-etappes van de Ronde van Italië (2010), de start van de Tour de France (2015), de Giro en nu dan de Vuelta-start binnen de stadsgrenzen heeft weten te krijgen. Daarmee is de Utrechtse wielerhonger nog niet op, want er is ook serieuze interesse om alle vrouwelijke varianten van deze grote rondes (Giro Rosa, Tour de France Femmes en de Ceratizit Challenge by La Vuelta) in de Domstad te laten plaatsvinden, om zo andermaal de status ‘wielerstad van Nederland’ te onderstrepen.

Volg de Vuelta Holanda

We delen toch nog even de drie etappes in Nederland , maar we verwachten dat u al wielerliefhebber deze al lang had opgeslagen.

Vrijdag 19 augustus (16.00 uur)
Etappe 1: Ploegentijdrit

Vanaf 16:00 uur gaan de renners het parcours verkennen en om 18:10 start de eerste ploeg. Tijdens de eerste etappe koersen de renners met de ploegentijdrit door de straten van de Domstad. De finish van de laatste ploeg wordt rond 20:30 uur verwacht.

Zaterdag 20 augustus (12.15 uur)
Etappe 2: ‘s-Hertogenbosch – Utrecht

Vanuit het historische centrum van ’s-Hertogenbosch vertrekt de Groene Karavaan om 12:15 uur. Een uur later volgen de renners, die vis Zaltbommel, Maasdriel, Rhenen , Amerongen, Doorn, Amersfoort en De Bilt uiteindelijk in Utrecht finishen, vermoedelijk rond 17:40 uur.

Zondag 21 augustus (11.10 uur)
Etappe 3: Breda

Voordat La Vuelta Nederland verlaat koersen de renners eerst nog een dag door Breda. Om 11:10 uur vertrekt de Groene Karavaan weer, een uur later gevolgd door de renners. Die starten vanaf het Kasteel van Breda en zullen rond 17:10 finishen op Chasséveld.

Meer over de Vuelta vindt u hier

Bron: Nieuwsfiets

19 augustus 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden