Maak uw Leasefiets klaar voor het najaar

We kunnen er niet omheen. De bladeren vallen weer van de bomen en de warme temperaturen maken langzaamaan plaats voor harde wind, meer regen en winterse omstandigheden. Tijd om uw Leasefiets ‘winterklaar’ te maken! Ofwel, kom de winter veilig door en trap moeiteloos van A naar B, ook als de weersomstandigheden tegenvallen. 

Schoonmaken

Maak voordat het winterse fietsseizoen van start gaat uw (Lease)fiets goed schoon. Heeft u tijdens de winter door sneeuw of een pas gestrooide weg gefietst? Maak ook dan uw Leasefiets opnieuw goed schoon. Dit voorkomt roest en slijtage. Het frame is eenvoudig schoon te maken met een lauwwarm sopje, gebruik geen ruwe materialen als een schuurspons of hoge druk, dit beschadigt de lagers van de versnellingsnaaf en trapas. Pas ook goed om met water bij een e-bike, droog onderdelen als een display en accu extra goed. Helemaal winter-proof? Wrijf en droog de fiets met een vuil- en waterafstotende fietsolie. Bewegende delen van de Leasefiets, zoals een fietsketting zijn extra kwetsbaar in de winter. Gebruik kettingreiniger en kettingolie om deze goed te behandelen. Ook de fietsremmen zijn kwetsbaar in de winter. Remmen vriezen vast als er vocht in de remkabels zit. Hoort u piepende geluiden of gaat het remmen lastig? Behandel de fietsremmen met olie, haal de remkabels los en verwijder deze van de fiets, smeer in met de olie en bevestig daarna opnieuw. Heeft u geen ervaring met het professioneel schoonmaken van uw Leasefiets? Vraag uw Leasefiets fietsdealer voor extra tips of hulp om de Leasefiets winterklaar te maken.

Profiel op de banden

Een goed bandenprofiel zorgt voor meer controle en grip. Controleer uw banden op steentjes tussen het profiel, verwijder deze en pomp uw fietsbanden op. Hou er rekening mee dat het verstandiger is om uw banden iets minder hard op te pompen in de winter, met keiharde banden vliegt u sneller uit de bocht. Winterbanden voor een auto zijn de normaalste zaak van de wereld. Maar wist u ook dat er winterbanden bestaan voor een (Lease)fiets? Wanneer een strenge winter is verwacht en u de trappers regelmatig laat ronddraaien is het verstandig om speciale fietswinterbanden te gebruiken. Informeer hierover bij uw fietsdealer tijdens de reguliere onderhoudsbeurt.

Met beide benen op de grond

Met de Nederlandse winters van de afgelopen jaren is het onzeker of het gaat vriezen, sneeuwen of dooien. Gedurende de winter kan het verraderlijk glad zijn op de wegen. Het is verstandig om uw fietszadel iets later te zetten dan in de zomer. Zo kunt u makkelijker met beide benen op de grond komen wanneer u onverhoopt van de weg glijdt. Let op! Zet het fietszadel niet een drastisch stuk lager, want dan kunt u flinke spierpijn krijgen van het fietsen.

Onderhoudsbeurt

Met onze tips komt u al een heel eind om veilig te winter tegemoet te fietsen. Extra controle of hulp nodig? Vraag de Leasefiets dealer om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Zo bent u verzekerd van een winter-proof Leasefiets!

Wij helpen u graag op weg!

Met de harde wind en de Hollandse regenbuien in het najaar kunt u best een duwtje in de rug gebruiken. Stap eens op een Leasefiets en trap de slechte weersomstandigheden zonder moeite tegemoet! Bekijk het aanbod van Leasefiets. Hulp nodig bij het kiezen of meer informatie? Neem contact op met team Leasefiets, wij helpen u graag op weg!

19 november 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden