Fiets van de zaak

Wat betekent het om een fiets van de zaak te leasen bij Leasefiets en wat zijn de verschillende beweegredenen om via de werkgever een fiets te leasen? Deze en ook andere vragen, zijn voorgelegd aan Reinier, Teamleider klantenteam binnendienst bij Leasefiets.

Waarom een fiets van de zaak?

Hoewel Leasefiets al een aantal jaren bestaat, is het voor veel werkgevers en werknemers nog nieuw om een fiets van de zaak te kunnen leasen. Reinier vertelt: ‘Binnen het team Leasefiets zien wij dat er veel verschillende beweegredenen zijn. Zo gaan mensen en bedrijven steeds bewuster leven waarbij ze rekening houden met het milieu. Voor bedrijven geldt dat ze niet alleen meer in Leaseauto’s gaan denken maar ook in andere mobiliteitsoplossingen, waaronder de Leasefiets. Daarnaast speelt de vitaliteit van werknemers ook een belangrijke rol. Als werkgever wil je de werknemers zo vitaal mogelijk houden. Met een Leasefiets van of via de zaak geven bedrijven werknemers alvast een duwtje in de rug.’

De mogelijkheden

Reinier vervolgt: ‘Vanuit deze verschillende beweegredenen komen werknemers en werkgevers bij ons. Het kan namelijk ook zo zijn dat het initiatief vanuit de werknemer zelf komt om een Leasefiets bij ons af te nemen. Dit leidt tot diverse constructies om een fiets van de zaak mogelijk te maken. Zo zijn er praktische redenen voor de werkgever die invloed hebben op de afname van de Leasefiets, zoals de parkeergelegenheid. Hiervoor bieden wij diverse mobiliteitsoplossingen, bijvoorbeeld het beschikbaar stellen van een aantal deelfietsen waar de werknemers gebruik van kunnen maken.’

Mobiliteitsbudget

Reinier: ‘Steeds vaker krijgen werknemers een persoonlijk mobiliteitsbudget toegewezen vanuit de werkgever. Wij zien dat steeds meer werknemers kiezen voor een Leasefiets. Het brengt voor de werknemers veel voordelen met zich mee; een splinternieuwe fiets met alle service inbegrepen, voor een vast bedrag per maand. Daarnaast is fietsen voor werknemers een fijne inspanning, voor en na het werk, ook met een elektrische fiets. Daarnaast zien we ook dat werknemers het mobiliteitsbudget steeds vaker gebruiken voor een iets goedkopere Leaseauto in combinatie met een fiets van de zaak.’

Lokale dealers

Bij Leasefiets werken wij veel samen met lokale dealers. Voordeel hiervan is dat onderhoudsproblemen meteen worden opgelost met de dealer bij u in de buurt. Niet alleen voor reparaties kunt u naar de uw dichtstbijzijnde dealer, maar ook voor advies op maat en onderhoud.

Contact

Ons aanbod is erg uitgebreid. Zo hebben wij binnen Leasefiets de ‘normale’ stadsfiets maar ook elektrische fietsen en zelfs racefietsen. Benieuwd naar ons aanbod of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op en Reinier en zijn collega’s helpen u graag verder!

01 mei 2023 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden