Onderzoeken geven het al een aantal jaren aan, gezonde en vitale medewerkers zijn productiever. Daarnaast zijn fitte medewerkers vaak blije mensen, plus het zorgt er ook nog eens voor dat het verzuim een stuk lager is. Fruit op het werk, gezonde lunch, wandelen in de pauze, zit – sta bureaus, bevorderen van sporten, vrijheid in het indelen van je werkdag.. de opties zijn er in overvloed. Een oplossing die inmiddels terrein aan het winnen is: “de leasefietsregeling”.

Fietsregeling, wat is het

Een stap die een werkgever kan zetten is een fietsregeling aan te bieden aan haar personeel. Op deze wijze heeft de werknemer de mogelijkheid om een nieuwe (elektrische) fiets, bakfiets of MTB te leasen tegen lage kosten, waardoor er naar verwachting meer kilometers gemaakt worden op de fiets en de werknemer vitaal bezig is.

Of de werknemer nu op steenworp afstand woont, of toch wel een half uur moet doortrappen, een leasefietsregeling kan voor verschillende werknemers een interessante keuze zijn. Binnen de bedrijfsvoering kunnen verschillende manieren worden gebruikt om dit in te regelen. Dit kan door het inhouden van een percentage op het brutoloon, het inzetten van ATV of vakantie uren of met een leasefietsregeling. Met een leasefiets regeling kan de werknemer een fiets uitzoeken en betaalt hij een gedeelte van het leasebedrag (de werkgever kan hier een tegemoetkoming in aanbieden). Hierdoor kan de werknemer voor een aantrekkelijk bedrag gebruik maken van de leasefiets en betaalt hij verder alleen de 7% bijtelling. Hiermee vervalt wel de kilometervergoeding, wat weer het nodige administratieve werk voor de werkgever verminder.

Maaike (Manager HR bij Friesland Lease) vertel kort over de Leasefietsregeling bij Friesland Lease.

Mooie stap naar vitaliteit (en duurzaamheid)

Met een leasefietsregeling trappen werknemers zich niet alleen fitter, ook zal de auto vaker thuis blijven staan waardoor het een positief effect kan hebben op de co2 uitstoot van het bedrijf. Dat is een mooie bijkomstigheid, vooral voor grotere ondernemers die binnenkort inzage moeten geven in de Co2-footprint.

Iets voor u?

Benieuwd naar de Leasefietsregeling en of het bij uw onderneming past? Neem dan contact op met onze collega’s van Leasefiets.

11 januari 2024 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden