In het kader van optimale mobiliteit biedt vervoerdersmaatschappij Arriva op meerdere plaatsen deelfietsen aan, waarmee de zogenaamde ‘last mile’ afgelegd kan worden. In samenwerking met Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease, is in Friesland en Groningen recentelijk het project Bike&go van start gegaan.Leasefiets Arriva

Arriva biedt al langer deelfietsopties aan in Limburg, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dat deden ze tot voor kort alleen in samenwerking met deelfietspartner HelloBike (Limburg), Urbee (Zuid-Holland) en Bravofiets (Noord-Brabant). Maar in Friesland en Groningen is een eigen project van Arriva van start gegaan, waarin ze nauw samenwerken met de beide provincies, ProRail en Friesland Lease.

Last mile

Bike&go is een concept van Arriva dat bestaat uit 16 elektrische vouwfietsen met acht fietsen op station Leeuwarden en acht fietsen op station Groningen. De zestien deelfietsen zijn te vinden in de daarvoor gebouwde lockers op de stations. Reizigers kunnen daar de fiets pakken en naar hun bestemming rijden om de zogenaamde ‘last mile’ af te leggen. De fiets moet op dezelfde locatie worden opgehaald en ingeleverd. Reserveren kan via de app van Glimble.

The Cool Biking Company levert Gocycles

De fietsen die Arriva inzet zijn van het Engelse merk Gocycle die, via Leasefiets, geleverd zijn door The Cool Biking Company van Rene van Dongen. Hij concentreert zich op de markt van e-bikes, speed pedelecs en vooral ook vouwfietsen, die zowel online als in de showroom in Landsmeer verkocht worden. Van Dongen positioneert zijn onderneming als de best gesorteerde vouwfiets-speciaalzaak van de Benelux. In de samenwerking het Arriva Bike&go levert The Cool Company niet alleen de leasefietsen van Friesland Lease, ze verzorgen ook de reparaties en het onderhoud van de deelfietsen.

Deelfietssystemen

Een deelfiets wordt gebruikt om het laatste stukje tussen OV halte en de eindbestemming te overbruggen. Voor reizigers is het een fijne service om die last mile te overbruggen. En gebruiksvriendelijk: want reserveren en betalen gaat gewoon per app. Leasefiets zorgt voor het complete concept: van fiets tot carrousel, van betaalsysteem tot en met het onderhoud. Lees meer over de mogelijkheden van deelfietssytemen. Mobiliteit kan écht schoner, slimmer en vitaler!

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden