De uitdaging van PostNL

Postbezorgers bezorgen hun post sinds jaar en dag te voet of met de fiets. Bij het legen van de brievenbussen en het halen en brengen van grote aantallen post bij ondernemers zet PostNL bestelauto’s in. Door de invoering van milieuzones in steden wordt het steeds belangrijker om bewuster om te gaan met de uitstoot die voertuigen hebben.

De oplossing

In samenwerking met Leasefiets bezorgt PostNL voortaan grote aantallen zakelijke post in Amsterdam met elektrische bakfietsen. Ook het legen van brievenbussen in Amsterdam gebeurt met de elektrische bakfiets. Vanaf juni 2017 bezorgt PostNL in de avond ook pakketten met e-bakfietsen. In Amsterdam worden hiermee per dag 100 autoritten met diesel bestelauto’s vervangen door duurzamere bezorging met de e-bakfiets. Dit zorgt voor circa 60.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar. Op deze manier wordt er bijgedragen aan schonere binnensteden en een betere bereikbaarheid van de binnenstad.

“100 autoritten worden vervangen door e-bakfietsen in Amsterdam”

Samenwerking met Leasefiets

Leasefiets verzorgt voor PostNL de fietsen en Stints (elektrische bakfietsen). Dat is inclusief onderhoud, verzekering en 24-uurs hulp.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor uw medewerkers?

Vraag een offerte aan

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden