Tips tegen diefstal elektrische fiets

Er komen steeds meer elektrische fietsen op de markt, hierdoor neemt het aantal diefstallen van elektrische fietsen ook stevig toe. Dieven worden tegenwoordig steeds beter in het openbreken van sloten, waardoor uw fiets niet altijd meer even veilig buiten staat. Hieronder leest u een aantal handige tips om fietsen diefstal te voorkomen.

  • Investeer in een goed slot

Als u in een goed slot investeert, bijvoorbeeld een van het ART-keurmerk, is het moeilijker voor dieven om slot open te krijgen. Deze zijn meestal van betere kwaliteit, het kost de dieven meer tijd om het slot open te breken. Hoe langer het duurt hoe beter.

  • Zet de fiets ergens tegenaan

Als u een goed slot, bijvoorbeeld een van het ART-keurmerk, aanschaft is het ook belangrijk om te kijken naar de lengte van het slot. Het slot moet over voldoende lengte beschikken, zodat het slot om een lantarenpaal, fietsenrek of iets anders wat vast in de grond staat heen past. Zo lukt het de dieven niet om alsnog de fiets op te kunnen tillen en mee te nemen.

  • Laat de ketting niet rusten op de grond

Probeer de ketting zo vast te maken dat hij niet op de grond ligt. Dieven kunnen dan de arm van de tang op de grond laten rusten en extra kracht zetten om het slot te laten breken. Ook als de ketting op de grond ligt kunnen dieven erg makkelijk met een steen het slot kapot slaan.

  • Gebruik een tweede slot

Als u twee sloten gebruikt kost het de dief nog extra tijd om het andere slot ook nog open te breken. Ook is het handig om twee verschillende sloten te gebruiken zodat dezelfde techniek niet nog een keer snel gebruikt kan worden.

  • Gebruik niet alleen het voorwiel van de fiets

Als u de fiets op slot zet gebruik dan niet alleen het voorwiel, maar ook het frame van de fiets. Als u alleen het voorwiel gebruikt is de kans aanwezig dat u alleen uw voorwiel nog aantreft. Dieven maken het voorwiel los van de fiets en nemen de rest mee. Als u het frame meeneemt met het op slot zetten van de fiets verkleint u de kans dat ze uw fiets proberen mee te nemen.

 

Bron: Stop Fietsdiefstal & Weet het snel

27 januari 2022 Terug naar overzicht

Deel deze pagina

Geen dealers gevonden