Leasefiets heeft veel klanten met interessante verhalen. Elke klant heeft zijn of haar eigen beweegredenen om één of meerdere fietsen bij Leasefiets af te nemen. Wij vinden niet alleen de verhalen interessant, maar ook de bedrijven die daar achter zitten. Daarom is het idee ontstaan om inspirerende klanten en verhalen te delen en te laten zien wie onze klanten zijn. New Nexus is deze keer aan de beurt!

Bijna 6000 kilometer op de fiets en dus niet in de auto. Een besparing van honderden liters brandstof. IT-bedrijf New Nexus in Tynaarlo maakt serieus werk van duurzame mobiliteit. New Nexus houdt kantoor in Tynaarlo, het gros van de medewerkers is gedetacheerd bij bedrijven, vooral in de stad Groningen.

Alternatieve vervoersmiddelen

Anne-Roos Kroezen van New Nexus vertelt: ‘Wij willen onze medewerkers kennis laten maken met alternatieve vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer. Jammer genoeg is onze solarboot inzetten voor woon-werkverkeer iets te ambitieus, daarom zoeken wij samen met Friesland Lease en Leasefiets naar alternatieve methodes. Begin april konden medewerkers een proefrit maken op een speedbike, de Stromer ST1 X.’

‘Friesland Lease is onze leasemaatschappij’ vervolgd Anne-Roos. ‘Omdat we duurzaamheid erg belangrijk vinden, zijn wij samen met Friesland Lease op zoek gegaan naar een duurzamere invulling van ons woon-werkverkeer.’

Als het eerste schaap over de dam is

Twee maand na de mogelijkheid om een proefrit te maken op een speedbike, is de eerste leasefiets via Friesland Lease al een feit. Albert van Holthoon heeft de afgelopen vijf jaar een Volvo V60 Plugin diesel gereden en heeft deze ‘minder vuile’ leaseauto ingeruild voor een ‘echt schone’ leasefiets. Wij verwachten dat Albert het spreekwoordelijke ‘eerste schaap’ is.

Op dit moment zijn er 5 elektrische fietsen in omloop bij New Nexus. Deze fietsen staan op de P+R in Haren en Hoogkerk.

Zuidelijke Ringweg

Maar er is meer. ‘We houden ook de ontwikkelingen rond Groningen in de gaten’, zegt Marlien Rump van New Nexus. ‘Daarbij gaat het vooral om de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Onlangs werd bekend dat het werk twee jaar langer gaat duren dan gepland. New Nexus wil niet dat de medewerkers op weg naar hun werk vooral stilstaan in de file voor of op de ring. Daarom zoekt het naar alternatieven.’

Die lijkt het te hebben gevonden in de elektrische fiets. Vijftien medewerkers gebruikten in juni een elektrische fiets voor woon- werkverkeer, een groep van vijf mensen reed de auto naar P+R Haren of Hoogkerk en stapte daar op een elektrische fiets richting werkplek. Daarnaast werd een elektrische poolauto gebruikt.

Duurzaam, innovatief en vitaal

Elektrisch rijden wordt al jaren door New Nexus gestimuleerd. De helft van de parkeerplaatsen zijn voorzien van een laadpaal en ruim de helft van de leaseauto’s is elektrisch of hybride. Nu gaan ze dus nog een stapje verder. Een speedbike of elektrische fiets als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer sluit goed aan bij drie pijlers die New Nexus als organisatie belangrijk vinden; duurzaamheid, vitaliteit en innovatie. De speedbikes en elektrische fietsen zijn een win-winsituatie. Je verplaatst je op een duurzame manier, je krijgt direct je dagelijkse portie beweging, bent sneller ter plekke dan met een gewone fiets en levert een bijdrage aan het initiatief Groningen Bereikbaar.

Contact

Bent u na het lezen ook enthousiast geworden? Bij Leasefiets zijn er diverse mogelijkheden om de Leasen. Bekijk onze mobiliteitsoplossingen of neem contact met ons op.

 

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden