Zorg e-bike

Deelfietsen

Persoonlijk advies

Vitale medewerkers

Duurzaam van A naar B

Zorgorganisatie Careyn wil naast de goede zorgen voor de ouderen, ook goed blijven zorgen voor hun personeel. Zij hebben onlangs een deelfietssysteem gelanceerd. De auto’s zijn vervangen door 150 zorg e-bikes waarmee zij de enige zorgorganisatie in Nederland zijn met zo’n grote vloot aan deel-leasefietsen.

Speciale zorg e-bike

Met de Batavus Cura kunnen de zorgmedewerkers van Careyn bij hun cliënten langs. Dit is een speciale zorg e-bike met een middenmotor die met korte afstanden in de stad zuinig rijdt. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Een stevige standaard en een smartphone houder op het stuur maken de e-bike gebruiksvriendelijk.

Alle fietsen worden rijklaar geleverd en onderhouden door CycloVriend, een landelijk opererende fietsdealer met formules als Fietsvoordeelshop.nl en JUIZZ. CycloVriend is ook in de zakelijke markt een bekende speler, gespecialiseerd in grootschalige projecten waarbij het accent ligt op onderhoud en reparatie. In dit geval voert CycloVriend het voorziene en onvoorziene onderhoud uit op de verschillende locaties van Careyn. Paul Krouwel van CycloVriend legt uit hoe ze te werk gaan: “Met een team van 25 gespecialiseerde mobiele servicemonteurs onderhouden wij de gehele vloot. Met periodiek onderhoud en reparaties. Door te zorgen voor goed onderhouden deelfietsen kunnen de medewerkers van Careyn cliënten op een efficiënte en bovenal gezonde manier bereiken. We zijn trots dat we daar een aandeel in hebben.”

Nooit meer in de file

Een groot voordeel van de inzet van 150 zorg e-bikes is dat medewerkers van Careyn nooit meer in de file staan of lang moeten zoeken naar een parkeerplek in Utrecht of Zuid-Holland. Dit is waardevolle tijd die de medewerker liever bij de ouderen doorbrengt. Careyn wil op deze manier ook de vitaliteit van hun personeel stimuleren.

Nooit meer een fietssleutel nodig

Er is ook een samenwerking gesloten met WeGo, Nederlands grootste IT-bedrijf voor fiets- en autodelen. Zij leveren de fietssloten en app om de zorg e-bike zonder sleutel te ontgrendelen. Perfect voor fietsen die gedeeld worden! “De zorgmedewerker download de WeGo app, reserveert een fiets en opent het slot via de app. Dat is erg gebruiksvriendelijk en fietssleutels raken niet meer kwijt. De app wordt al op grote schaal gebruikt voor zakelijke deelmobiliteit,” aldus Ido Wentink, Director Business Development bij WeGo.

Leasefiets

Leasefiets, onderdeel van Friesland Lease, is de verbindende partij in deze mooie samenwerkingen. Lars Dekker: “Wij kregen een aanvraag van Careyn voor een deelfietsplan. Aangezien wij een samenwerking hadden met zowel Fietsvoordeelshop als WeGo was de verbinding snel gelegd. Wij zien dat de deelfiets voor zorgorganisaties een goede oplossing is om tijd te besparen, medewerkers te binden aan hun organisaties, rekening te houden met vitaliteit en CO2 uitstoot terug te dringen.”

Meer weten over deze samenwerking of over (deel-)fietsoplossing voor uw zorgorganisatie? Neem contact op met Leasefiets!

 

 

Deel deze pagina

Een greep uit ons assortiment

Geen dealers gevonden